Σελίδες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

"Αποκάλυψη τώρα", για το νέο κρυφό Μνημόνιο

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι το αγγλικό κείμενο αποδεικνύει ότι έχει συναφθεί νέο μνημόνιο με τους δανειστές και ζητάει αυτό να δοθεί στη δημοσιότητα.


 

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών", μετά τις εκλογές καταργούνται οι τριετίες για τους μακροχρόνια ανέργους, επεκτείνεται το καθεστώς ενοικιαζομένων εργαζόμενων, απελευθερώνονται οι  ομαδικές απολύσεις. "Είναι σαφές ότι ορισμένοι θα θέλανε να πάνε στις κάλπες χωρίς να ενημερώσουν ούτε το λαό, ούτε τους ίδιους τους κυβερνητικούς βουλευτές" και "η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν ο πρόεδρος και σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

"Σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση κρύβει επιμελώς το πακέτο νέων επαχθών μνημονιακών ρυθμίσεων στα εργασιακά κατόπιν σχετικής συμφωνίας με την Τρόικα, ενώ συνεχίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι με το πρωτογενές πλεόνασμα σε βάρος του ελληνικού λαού και ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα και το περιεχόμενο ρυθμίσεων, οι οποίες αποτελούν ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζομένων και στραγγαλίζουν την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Επειδή από την αποκάλυψη του εγγράφου στα αγγλικά προκύπτει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου κειμένου, το οποίο έχει συντακτεί κατά το πρότυπο των δύο προηγούμενων Μνημονίων

Αιτούμαστε την κατάθεση του συνόλου της νέας συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα (Μνημόνιο 2014)".
ΠΗΓΗ:avgi.gr