Σελίδες

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

«Παρελαύνουν» οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Αγία Παρασκευή από την παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου 2013 Απόφαση να πάρουν μέρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και μετά τη λήξη της να διαδηλώσουν έξω από το Ραδιομέγαρο, έλαβαν οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ.
Αγία Παρασκευή από την παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου 2013 Με κοινή τους ανακοίνωση η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, αναφέρουν: "Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συμπληρώνουμε 9,5 μήνες αγώνα. Ενός αγώνα που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, την παγκόσμια κοινότητα και έγινε σημείο αναφοράς στους αγώνες ενάντια στις μνημονικές πολιτικές, στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών που δικαιούμαστε, γιατί εμείς τις πληρώνουμε.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ , οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, από την πρώτη στιγμή της βάναυσης επίθεσης της 11ης Ιουνίου κατά της ελευθερίας του λόγου, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και των 2.656 με αορίστου χρόνου και 300 με ορισμένου χρόνου, εργαζομένων της και των οικογενειών τους, έχουν παλέψει σθεναρά, σταθερά και με αξιοπρέπεια.
Από την πρώτη στιγμή δίνουμε έναν αγώνα έντιμο για τη δημοκρατία, τους θεσμούς, τα συνταγματικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Αυτός ο αγώνας πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα φέρει την τελική νίκη που θα αφορά και θα έχει αναφορά την ελληνική κοινωνία και την διασπορά. Αγωνιζόμαστε επίσης όλοι μαζί για την ανατροπή, βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με όλους αυτούς που η υποταγμένη κυβέρνηση τους επιφυλάσσει την δική μας τύχη και κατά του ξεπουλήματος όποιου ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ έχει απομείνει.
Συνεχιζουμε ! Ενάντια:
• στην κατάλυση του συντάγματος • στο «μαύρο στην ΕΡΤ»
• στα λουκέτα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
• στο κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων. • στο ξεπούλημα όλων των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών
• στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στις επιστρατεύσεις απεργών.
• στο φασισμό. Στις 25 Μαρτίου στις 11.00 π.μ, , οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα συμμετέχουμε στην παρέλαση στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής και καλούμε όλους τους δημοκράτες ,τους αλληλέγγυους, τους μη υποταγμένους και κάθε ενεργό πολίτη μετά την παρέλαση , Να διαδηλώσουμε μπροστά στο ραδιομέγαρο ( όπως και την 28η Οκτωβρίου) για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ .
Επίσης στις 26 του Μάρτη στις 11.00 π.μ, οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας, στον όμιλο ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ με τη συμπλήρωση 1 χρόνου από τότε που η ιδιοκτήτρια LAFARGE ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυση των εργαζομένων, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφ. Μαρκοπούλου (19,3 χλμ) στην Παιανία, έξω από το συγκρότημα Α. Η ενότητα κι ο αγώνας αποτελεί το όπλο για τους εργαζόμενους απέναντι στη λαίλαπα που αντιμετωπίζουμε.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί όλους τους συναδέλφους να βρεθούμε εκεί, αλληλέγγυοι μαζί με τους εργαζομένους στα τσιμέντα γιατί ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας ! Να γίνει τώρα ανάκληση - ακύρωση των απολύσεων στα τσιμέντα Χαλκίδας, να επαναλειτουργήσει το τσιμεντάδικο στη Χαλκίδα. Τέρμα στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων. Κάτω τα χέρια από δουλειές, μισθούς, εργατικά δικαιώματα, κοινωνικό κράτος. Καλό αγώνα, όλοι μαζί θα νικήσουμε".
ΠΗΓΗ:enet.gr