Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΕΡΤ

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, ενώ νωρίτερα, στις 12:30, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας, των απολύσεων, αλλά του «λουκέτου» στην ΕΡΤ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην συνέχεια πορεία προς το υπ. Οικονομικών. Οι ενώσεις και ομοσπονδίες στα ΜΜΕ έχουν κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.
Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από τη μέρα που η κυβέρνηση προσπάθησε -αλλά δεν κατάφερε ούτε στιγμή- να φιμώσει την ΕΡΤ.

Ένας χρόνος από το δυνατό κίνημα αλληλεγγύης και οργής, από τα γρασίδια της ΕΡΤ που για μέρες ήταν γεμάτα κόσμο, εσύ, οι φίλοι σου, η Μαντάμ Σουσού, ο Ρούχλας που είναι Λα, ο λαός της Λιλιπούπολης...
Την Τετάρτη, λοιπόν, στις 11 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μας καλούν για άλλη μια φορά να υπερασπιστούμε την δημοκρατία, να συζητήσουμε, να φωνάξουμε, να συμπαρασταθούμε. Όχι μοναχά σε εκείνους, αλλά και ο ένας στον άλλον.
    1.250.000 θεατές παρακολούθησαν το ιστορικό δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ με φόντο τα ΜΑΤ (βίντεο)
Μέρες μνημονιακού "γύψου"-Εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ (διαρκής ενημέρωση) 
Να γίνει η ΕΡΤ το δικό μας Ταξίμ (βίντεο με συνεντεύξεις) 
 
Το Δελτίο Τύπου
Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που κρατάμε, ένα χρόνο μετά το αυταρχικό λουκέτο, ανοικτή και κυρίως ελεύθερη την ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη σε μια συγκέντρωση υπεράσπισης της Δημοκρατίας έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 19.00.
Θεματικές συζητήσεις για την κατάρρευση των θεσμών και της Δημοκρατίας αλλά και για κοινωνικούς αγώνες που  βρίσκονται στην πρωτοπορία τα  τελευταία χρόνια θα μεταδοθούν απευθείας από το δίκτυο της ελεύθερης ΕΡΤ στο ίντερνετ το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση μέσω των ελεύθερων αναλογικών συχνοτήτων της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ3 και  οι 15 περιφερειακές ΕΡΑ θα δώσουν επίσης το παρόν στην συμβολική εκδήλωση για τη μαύρη επέτειο  που ταυτόχρονα είναι γιορτή και κραυγή αντίστασης.  Γιορτή για τον δίκαιο αγώνα που συμπληρώνει 12 μήνες και συνεχίζουμε, με πολύ κόπο και αυταπάρνηση να δίνουμε  για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Κραυγή αντίστασης στο μαύρο που έχει πλακώσει τις ζωές όλων των Ελλήνων.
Το μαύρο δεν στάθηκε ούτε λεπτό στην ΕΡΤ ας το διώξουμε κι απ’ τις ζωές μας.
Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και σε άλλους κλάδους που κινητοποιούνται να συμμετέχουν στην συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ το μεσημέρι της ίδιας μέρας οπότε οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις του Τύπου έχουν κηρύξει 4ωρη  στάση εργασίας.
---------------------
ΣΥΡΙΖΑ: "Ένας χρόνος από την επίθεση του κ. Σαμαρά στο δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης"
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αυριανή συγκέντρωση με αφορμή τον ένα χρόνο από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ:
"Στις 11 Ιουνίου 2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ. Ένας χρόνος από την επίθεση του κ. Σαμαρά στο δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης. Ένας χρόνος που συνεχίζεται ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, ο οποίος ξεπερνά το αίτημα για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και αφορά την υπεράσπιση της δημοκρατίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής στις 19.00. Δίνουμε ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής, για μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανεξάρτητη, πλουραλιστική, στην υπηρεσία του πολιτισμού και της δημοκρατίας".
---------------------
ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ένας χρόνος “μαύρο” - Ένας χρόνος αγώνα
Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το κυβερνητικό πραξικόπημα κατά της ΕΡΤ.
Ένας χρόνος αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, οι οποίοι κράτησαν ανοιχτή και ζωντανή τη ΕΡΤ.
Ένας χρόνος αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας, δημοκρατίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα για ανεξάρτητη, δημοκρατική, δημόσια ραδιοτηλεόραση και καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης στη μεγάλη γιορτή που διοργανώνουν οι ενώσεις Τύπου και ΜΜΕ και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤopen κατά του “μαύρου”.
Όλοι μαζί θα διατρανώσουμε τη βούλησή μας για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, στις 8 το βράδυ, μπροστά στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3, στη λεωφόρο Στρατού και στην Αγγελάκη.

ΠΗΓΗ:left.gr
          efsyn.gr