Σελίδες

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Το ΔΝΤ διαγράφει μέρος του χρέους της Ουκρανίας: Δύο μέτρα και δύο σταθμά!


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Δευτέρας στην εφημερίδα Guardian, το ΔΝΤ προχώρησε στις 11 Μαρτίου σε πακέτο βοήθειας προς την κυβέρνηση του Κιέβου που μεταξύ άλλων προβλέπει και την διαγραφή 15 με 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποτελεί μέρος του χρέους της Ουκρανίας.
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 27% του εξωτερικού χρέους της Ουκρανίας και μάλλον μπορεί να διαγραφεί εύκολα, επειδή είναι χρέος που δημιούργησε ο Γιανουκόβιτς και οι κυβερνήσεις που είχαν σχέσεις με τη Μόσχα και άρα δεν συντρέχει λόγος για το ΔΝΤ να βαραίνει τους Ουκρανούς πολίτες
Επιπρόσθετα της έδωσε άλλα 17,5 δις. δολάρια δάνειο με καλύτερους όρους. Όπως τονίζει η Βρετανική εφημερίδα αν επρόκειτο για κάποια άλλη φυσιολογική χώρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα, στην περίπτωση όμως της Ουκρανίας τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.
Όπως γίνεται αντιληπτό στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για δύο μέτρα και δύο σταθμά καθως αυτή η κίνηση εξυπηρετεί γεωστρατηγικά συμφέροντα ειδικά των ΗΠΑ αλλά και άλλων δυτικών χωρών που "κονταροχτυπιούνται" για τον έλεγχο της περιοχής με την Ρωσία.
πηγή:koutipandoras.gr