Σελίδες

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ο καθρέφτης του κ. Γρηγοράκου.

Ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ για την προμήθεια ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒΜπροστά στον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ για την αγορά των 186 ασθενοφόρων και κινητών μονάδων βρίσκονται αντιμέτωποι η διοίκηση του ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας. Ο διαγωνισμός για την αγορά των ασθενοφόρων μέσω ΕΣΠΑ, ο οποίος ξεκίνησε το 2012, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί κυρίως λόγω ενστάσεων, προσφυγών στα δικαστήρια και ασφαλιστικών μέτρων των εταιρειών που συμμετέχουν. Εως 31/12/2015 πρέπει να υπογραφεί η σχετική σύμβαση, να παραληφθούν και να δοκιμαστούν τα ασθενοφόρα.

Σ΄ ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμο ζήτημα θα περίμενε κανείς από τις πολιτικές δυνάμεις στοιχειώδη σοβαρότητα. Κι όμως. Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του Τομέα Υγείας ‘’επισημαίνει, για άλλη μια φορά, ότι για την επίλυση φλεγόντων ζητημάτων χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο, σωστή μέθοδος και επαρκής επιχειρησιακή και πολιτική ικανότητα». 
Προφανώς ο κ. Γρηγοράκος απευθύνει αυτές τις παραινέσεις στον καθρέφτη του, αφού όλο το διάστημα που διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Υγείας έλαμψε δια της απραξίας του. Απεναντίας υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος όταν επρόκειτο για εκδουλεύσεις και παχυλές υποσχέσεις.. 
πηγή:ygeianet.gr