Αποκάλυψη: Ο ίδιος ο δικτάτορας Φράνκο διέταξε τη δολοφονία του Λόρκα! Ένας από τους σημαντικότερους Ισπανούς ποιητές και θεατρικούς συγγραφείς, ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, δολοφονήθηκε σε ηλικία 38 ετών το 1936 και αυτό είναι γνωστό.
Σήμερα όμως αποκαλύπτεται ότι η δολοφονία διατάχθηκε από το καθεστώς του δικτάτορα Φράνκο.
Σύμφωνα με έγγραφα που βρέθηκαν στα κεντρικά της αστυνομικής διεύθυνσης της Γρανάδας, αποκαλύπτεται μετά από 79 χρόνια, ότι δολοφονήθηκε για τα πιστεύω του, καθώς θεωρείτο από τη τότε κυβέρνηση ως ''σοσιαλιστής και μασόνος της στοάς στην Αλάμπρα".

 Επίσης τον κατηγορούσαν για ''ομοφυλοφιλία και αποκλείνουσα συμπεριφορά''.
Η δολοφονία του, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, είχε γίνει στην περιοχή της Γρανάδας από ένα εκτελεστικό απόσπασμα 12 ατόμων, το οποίο αποτελούνταν από αστυνομικούς,εθελοντές αλλά και κρατούμενους.
Οι περισσότεροι από όσους συμμετείχαν στο εκτελεστικό απόσπασμα δεν γνώριζαν καν ποιον πρόκειται να δολοφονήσουν. Για τη δολοφονία κατηγορήθηκαν ακροδεξιοί πολιτικοί, μέλη επιχειρηματικών κύκλων αλλά και κάποιοι προερχόμενοι από την άκρως συντηρητική οικογένεια του πατέρα του, οι οποίοι ήταν έξαλλοι με τον πατέρα και ως εκδίκηση σκότωσαν τον γιο.
Η δολοφονία του, όμως, προέκυψε έπειτα από επίσημη εντολή του καθεστώτος της ισπανικής χούντας . Οι αρχές, σύμφωνα με τα ιστορικά έγραφα, είχαν πραγματοποιήσει δύο έρευνες στο σπίτι του Λόρκα με εντολή του δικτάτορα Φράνκο. Για αυτό και ο συγγραφέας είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι ενός φίλου του.
Ωστόσο το 1936 και συγκεκριμένα ένα μήνα αφού ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος, αστυνομικοί εντόπισαν τον Λόρκα τον συνέλαβαν και αφού ομολόγησε τον εκτέλεσαν. Έπειτα θάφτηκε σε έναν ρηχό τάφο, όπως αναφέρεται σε ένα από τα έγραφα. Το τι είπε στην ομολογία του δεν έχει γίνει γνωστό.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τάφος του Ισπανού συγγραφέα δεν έχει βρεθεί ακόμα, ενώ πριν να δοθούν στην δημοσιότητα αυτά τα έγραφα θεωρούνταν ότι τα οστά του βρίσκονταν σε έναν μαζικό τάφο χιλιάδων αμάχων κοντά στη Γρανάδα.
Ο δικτάτορας Φράνκο αρνούνταν τότε οποιαδήποτε εμπλοκή του στη δολοφονία του συγγραφέα ενώ είχε δηλώσει ότι: '' Ο συγγραφέας πέθανε επειδή είχε ανάμειξη με τους αντάρτες. Αυτά είναι φυσικά ατυχήματα του πολέμου"...
πηγή:avgi.gr