Σελίδες

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ευρεία σύσκεψη Κουρουπλή με ΠΟΕΔΗΝ και σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία.

ypourgeio-ygeias-ktirioΕυρεία συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και των συλλόγων εργαζομένων των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, κέντρων υγείας και οργανισμών του Υπουργείου Υγείας πραγματοποίησε χθές ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Οι εκπρόσωποι έθεσαν στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουπλή καίριας σημασίας ζητήματα μεταξύ των οποίων οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, το ζήτημα της πληρωμής των υπερωριών, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους σχετικά με τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας ορισμένων νοσοκομείων.

Ο υπουργός ανέφερε πως η νέα πολιτική ηγεσία θα είναι σε ανοικτή επικοινωνία  με όλους τους φορείς Υγείας καθώς ο διάλογος είναι πάντα παραγωγικός. Εν συνεχεία τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο. Σε ό,τι αφορά στα ψυχιατρικά νοσοκομεία υπογράμμισε πως επίσης δεν πρόκειται να κλείσει κανένα από αυτά, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία αποασυλοποίησή τους.
Ως προς το κρίσιμο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού, ο Π. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε την πρόσληψη 4.500 ατόμων, εξειδικευμένου προσωπικού με στόχο την στελέχωση των κενών, νευραλγικών θέσεων σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και οργανισμούς. Από τις θέσεις αυτές, οι 700 θα είναι αφορούν το Αιγαίο, τη Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσπρωτία.
Την προσεχή εβδομάδα ο Υπουργός θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση του ΑΣΕΠ προκειμένου να συζητηθεί η διαδικασία των προσλήψεων και η επίσπευσή τους, καλώντας την ΠΟΕΔΗΝ να συμμετέχει σε αυτήν ορίζοντας 2-3 εκπροσώπους της. Παράλληλα ο Υπουργός ανέφερε ότι θα διευθετηθεί και το θέμα των μετακινήσεων του προσωπικού.
Ως προς το ζήτημα της αλλαγής του τρόπου πληρωμής των υπερωριών που έχουν υπερβεί τον ήδη εγκεκριμένο προϋπολογισμό, ο Π. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι θα ρυθμιστεί με τροπολογία στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Υγείας, ενώ σε ό,τι αφορά στους Οργανισμούς των νοσοκομειακών ιδρυμάτων συμφώνησε να επανεξεταστούν.
Πηγή:ergasianet.gr