Σελίδες

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Τα...σπασμένα του Μάκη Βορίδη!

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες για βοριδηΤσεκουριές...έχει ρίξει ο τέως υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, πάνω στα δεδουλευμένα των εργαζομένων-για το έτος 2015- στα Δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές Υγείας!
Με παλαιότερη ρύθμισή του, ο κος Βορίδης δεν προβλέπει πιστώσεις για τα νυχτερινά, αργίες, εξαιρέσιμα κ.τ.λ. πού θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι το 2015. Στην εν λόγω ρύθμιση, ο κος Βορίδης προβλέπει κονδύλι μόνο για τη εξόφληση παλαιών οφειλών (μέχρι το τέλος του 2014).
Δείτε το δημοσίευμα του healthreport.gr



Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Στον αέρα οι υπερωρίες νοσηλευτών- προσωπικού νοσοκομείων! Τι λύση θα δώσει το υπουργείο Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Πονοκέφαλος επικρατεί στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθότι διαπιστώθηκε πως οι υπερωρίες που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία είναι στον …αέρα. Και αυτό διότι παλαιότερη ρύθμιση του τέως υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, δεν προβλέπει πιστώσεις για τις τρέχουσες επιπλέον ώρες εργασίας που πραγματοποιεί το προσωπικό μέσα στο 2015. Αντίστοιχη δυσκολία υπάρχει και με κάποιες επιπλέον βάρδιες των προηγούμενων ετών.
DIOIKITES NOSOKOMEION
Ειδικότερα η ρύθμιση Βορίδη παρότι προβλέπει πως θα υπάρξει ειδικός κωδικός για την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών, δεν αναφέρει τίποτε για τις φετινές υπερωρίες με συνέπεια να είναι προς ώρας άγνωστο πως, που και πότε θα βρεθούν τα χρήματα για το προσωπικό. Πρόβλημα υπάρχει όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr και με τις βάρδιες που έγιναν εκτός πιστώσεων το 2012, 2013 και 2014.
Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προωθήσει στο επόμενο νομοσχέδιο που θα φθάσει στη βουλή, ειδική νομοθετική ρύθμιση/τροπολογία ώστε να μπορέσει να πληρωθεί το προσωπικό των νοσοκομείων για τις τρέχουσες υπερωρίες και τις επιπλέον βάρδιες των προηγούμενων χρόνων.
Δυσκολίες αποπληρωμής υπάρχουν όμως και για τους γιατρούς για τα προηγούμενα χρόνια καθώς οι εφημερίες που έχουν γίνει εκτός πιστώσεων είναι άγνωστο πως θα πληρωθούν.
Και το ζήτημα βέβαια είναι εάν το υπουργείο Υγείας θα κατορθώσει να ενσωματώσει άμεσα την τροπολογία του σε νομοσχέδιο άλλου υπουργείου, δεδομένης και της άρνησης της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.