Σελίδες

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Κίνημα: Δεν παραιτούμαι!

To τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα το διογκούμενο κίνημα «δεν παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι» των Διοικητών των νοσοκομείων. 
Παρά τις επανειλημμένες παραινέσεις, συστάσεις, εντολές του Υπουργείου Υγείας παραμένουν σταθεροί στη θέση τους, παραγνωρίζοντας  το γεγονός ότι ο διορισμός τους καθορίστηκε πρωτίστως από κομματικά κριτήρια και δευτερευόντως ήταν  θέμα προσόντων.
Δείχνουν αποφασισμένοι να μην παραιτηθούν, σαν να μην έχουν αντιληφθεί την αλλαγή ρότας της χώρας, ούτε την αλλαγή στο Υπουργείο Υγείας. 

Διορισμένοι από μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που είχε κάνει λάβαρο την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την σκανδαλώδη πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα, πιθανώς προετοιμάζονται  για ιδεολογική κωλοτούμπα  ή για αντάρτικο εκ των έσω.
Ίσως πάλι η  άρνηση να αφήσουν την «πολυθρόνα» τους να οφείλεται σε  μισθολαγνεία. Αυτό όμως δεν γίνεται εύκολα πιστευτό, γιατί με την επιτυχημένη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης έχει μηδενιστεί η ανεργία και έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας, ώστε σύντομα θα βρούν κάποια άλλη θέση, ανάλογη των προσόντων τους.
Τέλος, η εκδοχή της «άνωθεν εντολής» και της «απόλυτης υπακοής» προκαλεί ανατριχίλα, γιατί πώς είναι δυνατόν να αντιμάχονται και να αντιπολιτεύονται την επιλογή του Ελληνικού λαού της 25ης Ιανουαρίου με τόση περιφρόνηση και μικροψυχία!
πηγή: ygeianet.gr