Αν. Ξανθός: Σταματάμε την πορεία διάλυσης και συρρίκνωσης των δημόσιων δομών υγείας Το χρονοδιάγραμμα για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ μέσω της επίσπευσης των προσλήψεων 6000 γιατρών νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων ανακοίνωσε  στο ρ/σ "στο Κόκκινο" και την Αλεξάνδρα Χριστακάκη ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Προσλαμβάνονται 4500 γιατροί και νοσηλευτές ως μόνιμο προσωπικό και  1500 ως επικουρικό προσωπικό με διετείς συμβάσεις προκειμένου να καλύψουν τα κενά σε νοσοκομεία ακριτικών περιοχών καθώς και για την ενίσχυση ιδιαίτερα κρίσιμων τμημάτων όπως είναι οι ΜΕΘ.

Αναφορικά με τις διοικήσεις των νοσοκομείων , πολλές απο τις οποίες αρνούνται να παραιτηθούν εκβιάζοντας και δημιουργώντας σοβαρά προσκόμματα στην παραγωγή έργου , ο κ. Ξανθός προανήγγειλε ότι αμέσως μετά το πάσχα θα αντικατασταθούν προωθώντας παράλληλα το νέο πιο συμμετοχικό και δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης του ΕΣΥ.
Σε οτι αφορά την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έβαλε λουκέτο καταργώντας 4500 κλίνες, ο Ανδρέας Ξανθός δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει νέα συρρίκνωση του ΕΣΥ και ότι σε επόμενη φάση θα καταρτιστεί ο νέος υγειονομικός χάρτης του λεκανοπεδίου σε συνεργασία με τις αρμόδιες ΔΥΠΕ.
Επίσης στα πλάνα της νέας ηγεσίας του υπουργείου υγείας είναι να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση τομέων των νοσοκομείων όπως καθαριότητα, σίτιση, αποκομιδή νοσοκομειακών αποβλήτων και φύλαξη και σταδιακά να επανέλθουν στο δημόσιο.
«Σταματάμε την πορεία διάλυσης και συρρίκνωσης των δημόσιων δομών υγείας και με στοχευμένες παρεμβάσεις υλοποιούμε το πολιτικό μας σχέδιο στήριξης της δημόσιας περίθαλψης, έκτακτης ενίσχυσης του ΕΣΥ και ανακούφισης των πολιτών κυρίως των φτωχών και ανασφάλιστων», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.
Πηγή:avgi.gr