Σελίδες

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Απλήρωτη εργασία στα Νοσοκομεία: Κάποιοι ήθελαν να παρουσιάσουν πλεονάσματα...

Κουρουπλής: «Dead line» η 27η Απριλίου για την πληρωμή των εφημεριών.

kourouplis Στις 27 Απριλίου, θα εξοφληθούν όλες οι απλήρωτες εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών του 2012, 2013 και 2014, διαβεβαίωσε μιλώντας «στο Κόκκινο» ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 «Εκκρεμεί ένα θέμα, αυτό των εφημεριών… Οι εκκρεμότητες του '12 του '13 και του '14 που δεν πληρώθηκαν ποτέ, δεδουλευμένα στο χώρο της Υγείας, που δεν πληρώθηκαν, γιατί κάποιοι ήθελαν να παρουσιάσουν πλεονάσματα, τα χρήματα αυτά διασφαλίστηκαν από το κράτος και στις 27 Απριλίου, θα καταβληθούν στους ενδιαφερόμενους», τόνισε.

Ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε επίσης ότι οι διαδικασίες προσλήψεων που θα γίνουν τον Μάιο θα γίνουν στοχευμένα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ελλείψεις των νοσοκομείων, γιατί η κυβέρνηση θέλει ένα δημόσιο σύστημα υγείας αναβαθμισμένο, προσπελάσιμο από όλους τους πολίτες.
Όσον αφορά στους διοικητές των νοσοκομείων, ανέφερε ότι «μέχρι τις 30 Απριλίου ελπίζω να έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους». Πρέπει να γίνει κατανοητό, συνέχισε, «ότι άλλαξε μια κυβέρνηση με εντελώς άλλα χαρακτηριστικά. Οι διοικητές οφείλουν να θέσουν στη διάθεση του υπουργού τις παραιτήσεις τους. Όσοι κρίνουμε ότι πραγματικά έχουν δουλέψει θα τους κρατήσουμε, αλλά όσοι κρίνουμε ότι πρέπει να αλλάξουν θα αλλάξουν».
Και προσέθεσε: «Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα δεν μπορούν να μας το στερήσουν στη λογική διώξτε μας για να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από μια καθημαγμένη χώρα. Να πουν πληρώστε μου το υπόλοιπο της θητείας. Ελπίζω να επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα».
Πηγή: stokokkino.gr