Σελίδες

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Ολόκληρη η κατανομή των 1538 θέσεων για Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Δημοσιοποιήθηκε από κυβερνητικούς παράγοντες η κατανομή των 1538 θέσεων προσωπικού για τα Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ που έχει αποσταλεί από το Υπ. Υγείας στο ΑΣΕΠ για προκήρυξη. (δείτε εδώ την κατανομή για όλα τα Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ)
Από την κατανομή προκύπτει ότι 745 θέσεις θα καλυφθούν από κυλιόμενους πίνακες των προηγούμενων προκηρύξεων (4Κ και 5Κ) ενώ οι υπόλοιπες 793 με νέες αιτήσεις και επιλογή από το ΑΣΕΠ.
Δείτε στη συνέχεια, τι προβλέπεται για το Λαϊκό Νοσοκομείο.


Είναι προφανές ότι ακόμα και αν το ΑΣΕΠ προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη των θέσεων, ο χρόνος που το προσωπικό θα φτάσει στις μονάδες υγείας  στην πρώτη περίπτωση (από κυλιόμενους πίνακες) δεν αναμένεται να είναι νωρίτερα από τους πρώτους μήνες του 2017. 
 Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για  τις υπόλοιπες 793 θέσεις, όπου θα απαιτηθούν νέες αιτήσεις και επιλογή από το ΑΣΕΠ, γεγονός που παραπέμπει χρονικά την πρόσληψή τους στα Νοσοκομεία μετά  το καλοκαίρι του 2017.

Μέχρι τότε βεβαίως χιλιάδες εργαζόμενοι θα έχουν συνταξιοδοτηθεί και τα κενά θα έχουν διευρυνθεί.

Οι υποσχέσεις λοιπόν για 3500 θέσεις μέσα στο 2016 αποδεικνύεται απλώς ότι είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. 
 Για το Λαϊκό Νοσοκομείο εστάλησαν στο ΑΣΕΠ για προκήρυξη:
Α. Από επιλαχόντες των προκηρύξεων 4Κ και 5Κ
     Τ.Ε. Νοσηλευτικής: 10 άτομα
     Δ.Ε. Νοσηλευτικής: άτομα
     Τ.Ε. Ραδιολογίας-Ακτινιλογίας: 1 άτομο
     Τραυματιοφορείς: 4 άτομα
Β. Νέα προκήρυξη
     Τ.Ε. Νοσηλευτικής: 3 άτομα
     Τ.Ε. Ιατρικών εργαστηρίων: 1 άτομο
     Τ.Ε. Βιοϊατρικής τεχνολογίας: 1 άτομο
     Δ.Ε. Ιατρικών συσκευών: 1 άτομο 
Σύνολο: 26 άτομα
Επίσης, το Λαϊκό Νοσοκομείο οφείλει να δεσμεύσει 2 θέσεις Τ.Ε. Νοσηλευτικής και 1 θέση Τραυματιοφορέα οι οποίες πρέπει να καλυφθούν από τις ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι-τρίτεκνοι) σύμφωνα με το ΦΕΚ 2443 τ.Β` (8/8/2016)

Σχόλιο της "Ενωτικής Κίνησης"
Τον Ιούνιο τού 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Νοσοκομείου, οι κενές οργανικές θέσεις μόνο στο προσωπικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ήταν 241.
Το δε σύνολο των κενών οργανικών θέσεων ήταν 446
Αν λάβουμε υπ` όψιν το ρυθμό των αποχωρήσεων  (συνταξιοδοτήσεις-μεταθέσεις-αποσπάσεις) δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για "σταγόνα στον ωκεανό" αφού μέχρι να έρθει το νέο προσωπικό, θα έχουν αποχωρήσει περισσότεροι από αυτούς που θα έρθουν!
Διαβάστε σχετική ανάρτησή μας  εδώ Η "ακτινογραφία" του Λαϊκού Νοσοκομείου