Σελίδες

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Στρατιωτική θητεία και ειδικότητα: Τι ισχύει εφεξής.

Στρατιωτική θητεία και ειδικότητα: Τι ισχύει εφεξήςΤη δυνατότητα να μεταθέσουν την έναρξη της ειδικότητας τους, έχουν εφεξής οι γιατροί που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.
Με τροπολογία του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας διευκρινίζεται ότι ιατροί που το επιθυμούν, μπορούν να ζητήσουν να ανακληθεί ο διορισμός τους  έως να ολοκληρωθεί η στρατιωτική τους θητεία.
“Εξαιρούνται και παραμένουν σε ισχύ οι αιτήσεις των ιατρών που έχουν υποβληθεί […] στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται αποδεδειγμένα να καταταγεί για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία και δεν έχει αναβολή ισόχρονη με τον χρόνο ειδίκευσης”, όπως αναφέρει η τροπολογία.

Έτσι, με την παραλαβή της απόφασης τοποθέτησής για το πρώτο στάδιο της ειδίκευσής ή για την έναρξη άσκησης σε ειδικότητα που η τοποθέτηση σ’ αυτήν είναι ενιαία, ο ενδιαφερόμενος γιατρό μπορεί να αιτηθεί  την ανάκληση του διορισμού του μέχρι την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται, φυσικά και από βεβαίωση της αρμόδιας στρατολογικής υπηρεσίας για τον χρόνο κατάταξής του και τον απαιτούμενο χρόνο ολοκλήρωσης της στρατιωτικής θητείας.
Δείτε την τροπολογία εδώ:Τροπολογία Στρατιωτική Θητεία-Ειδικότητα