Σελίδες

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

«Λαϊκή Δημοκρατία της Οδησσού»

«Από σήμερα, η Οδησσός είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Οδησσού, όπου η εξουσία ανήκει μόνον στον πληθυσμό που κατοικεί στα εδάφη της»
Κάτοικοι της Οδησσού της Ουκρανίας ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη 4 Ιουνίου, την εγκαθίδρυση της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Οδησσού», σε μια κίνηση αλληλεγγύης στις αντίστοιχες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και στις δυνάμεις λαϊκής αυτοάμυνας, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Pravda.
Ένα μήνα μετά την εθνοκάθαρση στις 2 Μαΐου, η Οδησσός αρχίζει να κινείται προς τις «λαϊκές δημοκρατίες» του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.
Ακτιβιστές του κινήματος Anti-Maidan της περιοχής, ανακήρυξαν τη «λαϊκή δημοκρατία» και κάλεσαν τους κατοίκους να μπλοκάρουν την κυκλοφορία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα rusnovosti24.ru.
«Από σήμερα, η Οδησσός είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Οδησσού, όπου η εξουσία ανήκει μόνον στον πληθυσμό που κατοικεί στα εδάφη της», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος Anti-Maidan.
«Η Οδησσός είναι μια δημοκρατική και πολυεθνική πόλη. Εδώ τις αποφάσεις τις παίρνει η πλειοψηφία, η οποία αποτελείται από τους κατοίκους της, και όχι οι πράκτορες της CIA, της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, οι διοικητές και οι συνεργάτες τους», τόνισαν οι συντάκτες της προκήρυξης.
Πηγή: Pravda, ertopen.com thepressproject.gr