Σελίδες

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΣΟΪΜΠΛΕ: ΝΕΟ ΤΡΟΪΚΑΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ
ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΗΛΙΑ ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που υπήρξαν ένα "χαστούκι" σε επίπεδο ΕΕ στις πολιτικές της Μέρκελ αλλά και σαφής καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών στην Ελλάδα και ο υπουργός Οικονομικών του Γερμανικού imperium Β. Σόιμπλε συνεχίζει απτόητος και αμετανόητος, λες και δεν συνέβη τίποτα, το βιολί του.

Με δηλώσεις του ο Β. Σόιμπλε εκτίμησε ως πολύ πιθανό ένα νέο, αν και περιορισμένο σε σχέση με παλαιότερα ,περίπου 10 δις ευρώ, τροϊκανό χρηματοδοτικό πακέτο προς την Ελλάδα, το οποίο θα συνοδεύεται με όρους που θα διασφαλίζουν τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων , δηλαδή ένα νέο μνημόνιο.

Ακόμα χειρότερα , ο Β. Σόιμπλε τόνισε εκβιαστικά ότι αυτή η συνέχιση της "μεταρρυθμιστικής" διαδικασίας (στην πραγματικότητα απορρύθμισης και διάλυσης εργασιακών σχέσεων και κοινωνικών δικαιωμάτων) αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.
Για άλλη μια φορά τα "αφεντικά" της Ευρώπης χρησιμοποιούν ωμά και ανενδοίαστα το ευρώ ως όχημα πίεσης για την κλιμάκωση,παρά τη λαϊκή αντίθεση, των μνημονιακών πολιτικών, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο και τον χαρακτήρα του ευρώ και των δυνάμεων που αδίστακτα, παρά τα μηνύματα της κάλπης, κυριαρχούν στην ΕΕ
Μιλώντας στο περιοδικό Focus, όπως μεταδίδει η Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Σόιμπλε ανέφερε πως το ελληνικό χρέος αναμένεται να φτάσει σε βιώσιμα επίπεδα το 2022.
«Ως εκ τούτου, ενδέχεται η Ελλάδα να χρειαστεί ξανά περιορισμένη βοήθεια», είπε. Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο, «θα πρόκειται για «σαφώς μικρότερο ποσό από τα πρώτα δύο προγράμματα, δηλαδή πιθανότατα για μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων».
Ο γερμανός υπουργός επανέλαβε πως νέο πακέτο θα συνοδεύεται με τον όρο συνέχισης των "μεταρρυθμίσεων". «O ελληνικός λαός πρέπει να περάσει αυτήν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, εάν η χώρα θέλει να παραμείνει στο ευρώ» είπε χαρακτηριστικά ο Β.Σόιμπλε.
Μ.Γ.ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ. ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ
Τη Δευτέρα (2/6), το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να παρέχει διευκρινήσεις όσον αφορά τις επίμαχες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι οποίες αντί να τις διαψεύσουν, τις επιβεβαιώνουν, γεγονός το οποίο επιτείνει αντί να καθησυχάζει τις ανησυχίες. 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Deutsche Welle, το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι στην συνέντευξή του ο Β. Σόιμπλε δεν προσέθεσε επί της ουσίας κάτι καινούργιο και ότι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα ληφθούν το φθινόπωρο. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή: η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Σε περίπτωση που, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, η χώρα δεν μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί μόνο από τις αγορές, ισχύει η συμφωνία του Eurogroup του περασμένου Νοεμβρίου. Σημειώνεται δε ότι οποιαδήποτε απόφαση επ' αυτού θα ληφθεί το νωρίτερο το φθινόπωρο».
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Μαριάνε Κοτέ, υπογράμμισε σε δηλώσεις της ότι οι δηλώσεις του Β. Σόιμπλε  κινούνται στη λογική των σχετικών αποφάσεων της Ευρωζώνης και αν η Ελλάδα, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, οι εταίροι της θα ανταποκριθούν θετικά.
Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014
ΠΗΓΗ:iskra.gr