Σελίδες

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ήττα της κυβέρνησης με 160 «Ναι» στον Σταύρο Δήμα και 135 «Παρών»

Ήττα της κυβέρνησης με 160 «Ναι» στον Σταύρο Δήμα και 135 «Παρών»Ολοκληρώθηκε η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με 160 βουλευτές να υπερψηφίζουν το Σταύρο Δήμα και 135 να καταψηφίζουν την υποψηφιότητα του. 
Το αποτέλεσμα είναι σαφώς χαμηλότερο των προσδοκιών της συγκυβέρνησης, που περίμενε από 161 έως 165 «Ναι».


Από τους ανεξάρτητους βουλευτές «Ναι» ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου, ενώ έκπληξη θεωρήθηκε το «Παρών» του Παναγιώτη Μελά, ο οποίος, όμως, σε δηλώσεις του στη συνέχεια, τόνισε ότι στις επόμενες ψηφοφορίες θα είναι μάλλον θετικός.
Από τη διαδικασία απουσίαζαν ο Γιοβανόπουλος, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αλεξόπουλος και Μπούκουρας, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Κασαπίδης, λόγω αιφνίδιου θανάτου του πατέρα του.
Για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να συγκεντρωθούν 200 θετικές ψήφοι. Από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στις 23 Δεκέμβρη, και θα πρέπει και πάλι να συγκεντρωθούν 200 ψήφοι. Εάν δεν υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία, θα γίνει τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκέμβρη, αλλά αυτή τη φορά θα απαιτηθούν 180 βουλευτές. Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος, η κυβέρνηση θα πρέπει μέσα σε δέκα ημέρες να θυροκολλήσει την προκήρυξη εκλογών.
ΠΗΓΗ:ertopen.com