Σελίδες

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Η τελευταία «ζαριά» του Αντ. Σαμαρά

Σαμαράς: Ψηφίστε Πρόεδρο για να αποφύγουμε πολιτικές περιπέτειεςΜήνυμα προς τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου -ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή, το μεσημέρι της Δευτέρας- έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς.
«Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται να πεί ότι δεν ήξερε. Θα είναι υπεύθυνος με την υπογραφή της ψήφου του για όσες συνέπειες υπάρξουν», ανέφερε σε συνέντευξή του, το απόγευμα του Σαββάτου, στην «δημόσια» τηλεόραση.

«Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν "παρών" θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς.
«Κάνω τα πάντα για να βγει πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ και συμπλήρωσε: «Ο λαός δεν θέλει εκλογές. Με ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης καταλαβαίνει πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η περιπέτεια», κινδυνολογώντας και πάλι.
Ο κ. Σαμαράς, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα νταηλίκια». 
«Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικός εκβιασμός», σημείωσε ο πρωθυπουργός. 
«Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγούν εκτός ευρώ», είπε ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς, βάλλοντας κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  
Απαντώντας στα σενάρια των τελευταίων ημερών ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως δεν μπορεί να δεχτεί αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης και μίλησε για εκλογές «ακόμα και στα τέλη του 2015», αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σε ερώτηση που του έγινε, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε: « Αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσουμε».
ΠΗΓΗ:efsyn.gr