Σελίδες

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Eπιχείρηση απομάκρυνσης των Σύριων προσφύγων

Αποχώρησαν τα ΜΑΤ από το Σύνταγμα-Νωρίτερα επιχείρηση απομάκρυνσης των Σύριων προσφύγωνΣε εξέλιξη νωρίτερα επιχείρηση της αστυνομίας να διώξει τους Σύρους πρόσφυγες από το Σύνταγμα η οποία για την ώρα έχει αποτραπεί. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους Σύρους πρόσφυγες στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή το μεσημέρι. Είχε απαγορευτεί η διέλευση αλληλέγγυων ή άλλων Σύρων.




View image on Twitter

View image on TwitterView image on Twitter
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Ένας 16χρονος νεαρός και μια 40χρονη γυναίκα απείλησαν να κρεμαστούν, εάν δεν δινόταν η δυνατότητα και σε άλλους πρόσφυγες η έξοδος από την Ελλάδα.

Οι πρόσφυγες ζητούν να τους επιτραπεί η μεταφορά τους σε άλλες χώρες της Ε.Ε.


H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, ζήτησε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που επιτηρούσαν την παράσταση διαμαρτυρίας των Σύρων προσφύγων μπροστά από την βουλή, να απομακρυνθούν. Οι αστυνομικοί απώθησαν την κ. Κατριβάνου η οποία απάντησε πως πρέπει να απομακρυνθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση, κάτι που έγινε με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν από το σημείο.




Δεν θα λυθεί το πρόβλημα των προσφύγων πολέμου εάν επιτραπεί
σε 500 ή 600 πρόσφυγες να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε., το πρόβλημα είναι γενικότερο (27000 υπολογίζονται οι Σύροι πρόσφυγες πολέμου στην Ελλάδα) και χρειάζεται συγκεκριμένος πολιτικός σχεδιασμός, δήλωσε στο Κόκκινο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου.

ΠΗΓΗ:ertopen.com
           stokokkino.gr
           dromografos
          koutipandoras.gr