Σελίδες

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Όχι στην άλωση του Νοσοκομείου!




Σε καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων "Λαϊκού", με αφορμή τις πιέσεις που ασκεί η Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε να εγκαταστήσει στο Νοσοκομείο μας πανεπιστημιακές κλινικές (κι` άλλες;) καθώς και εργαστήρια.

Δείτε την καταγγελία
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Αγ.Θωμά 17, Γουδή Τηλ.2132061086

Αθήνα 08/12/2014

Αριθ. Πρωτ. 20


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλλουμε τη μεθοδική και επίμονη προσπάθεια της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, να εγκαταστήσει πανεπιστημιακές κλινικές-φαντάσματα, πάνω στις ήδη υπάρχουσες και οργανωμένες δομές του Νοσοκομείου μας.
Οι δομές αυτές, λειτουργούν βάσει του υφιστάμενου νόμου (1397/84) που αφορά τη σύσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Οι κλινικές λειτουργούν οργανωμένα και άρτια, επί 30 ολόκληρα χρόνια και προσφέρουν στους πολίτες υπηρεσίες Υγείας υψηλού επιπέδου.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του Πανεπιστημίου να διχοτομήσει την καρδιολογική κλινική, τη Μονάδα Εμφραγμάτων και το Αιμοδυναμικό εργαστήριο.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του Πανεπιστημίου να εγκαταστήσει εργαστήριο βιολογίας-χημείας, ενώ στο Νοσοκομείο μας λειτουργεί άρτια οργανωμένο και πιστοποιημένο με ISO εργαστήριο.
Επιπλέον, η κατάργηση της Γυναικολογικής, της ΩΡΛ και της Οφθαλμολογικής κλινικής, είναι στα σχέδια ιθυνόντων κύκλων και συμφερόντων, με το "επιχείρημα" ότι δεν είναι απαραίτητες!
Αλήθεια, πώς θα αντιμετωπίζονται τα επείγοντα (και όχι μόνο) περιστατικά αυτών των ειδικοτήτων κατά την εφημερία, τη στιγμή που το "Λαϊκό" είναι Νοσοκομείο κορμός και εξυπηρετεί την περιοχή της Αττικής αλλά και την ευρύτερη περιφέρεια;
Αναγκαστικά πλέον, οι ασθενείς θα οδηγούνται στην αγκαλιά του "φιλόξενου" ιδιωτικού τομέα της υγείας ο οποίος καιροφυλακτεί και επωφελείται από τον ακρωτηριασμό του Νοσοκομείου μας.
                                              
Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Υγεία
Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ
Δωρεάν υγεία για όλο το λαό


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ                               ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ





Κοινοποίηση:

Διοίκηση ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ
 
ΠΟΕΔΗΝ

Υπουργείο Υγείας 

 -ΕΙΝΑΠ

-ΟΕΝΓΕ