Σελίδες

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Αυτόνομη Παρέμβασης για τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη: Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι...

Ανακοίνωση Αυτόνομης Παρέμβασης για τη διαδήλωση στη ΘεσσαλονίκηΝα σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, με τους αγώνες μας θα απαλλαγούμε από την θηλιά των μνημονίων.
ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ



 Με τις µνηµονιακές πολιτικές που εφαρµόζονται, ζούµε την πιο µεγάλη οικονοµική και κοινωνική καταστροφή, µε θύµατα τους εργαζόµενους και την µεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Εκτίναξαν την ανεργία, κατήργησαν το εργατικό δίκαιο, έφεραν τον εργασιακό µεσαίωνα, για να δηµιουργήσουν φτηνό και εξαθλιωµένο εργατικό δυναµικό για το κεφάλαιο.
Οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστηµα µεθοδικά στη διάλυσή του.
Διαλύουν τον δηµόσιο τοµέα µε κατάργηση υπηρεσιών και µαζικές απολύσεις εργαζοµένων, εξολοθρεύουν ό,τι σχετίζεται µε το δηµόσιο και κοινωνικό συµφέρον, τα δηµόσια κοινωνικά αγαθά, τις κοινωνικές δοµές.
Υποβαθµίζεται και διαλύεται η δηµόσια παιδεία και η µόρφωση γίνεται, προνόµιο των λίγων.
Κλείνουν νοσοκοµεία, διαλύουν τη δηµόσια υγεία.
Ξεζουµίζουν ανελέητα, µισθωτούς, συνταξιούχους, µικροµεσαία στρώµατα, µε τη φοροληστεία και τα χαράτσια.
Οι πλειστηριασµοί των κατοικιών βρίσκονται στο στόχαστρο των κερδοσκοπικών εταιρειών και ετοιµάζονται να αρπάξουν τα σπίτια και τους κόπους µιας ζωής.
Αλλά παρά την πραγµατική κατεδάφιση της χώρας και τις αµέτρητες θυσίες των εργαζοµένων, αν και εφαρµόστηκαν τα πιο ακραία προγράµµατα λιτότητας, ο φαύλος κύκλος του χρέους συνεχίζεται. Τα διάφορα σενάρια αντιµετώπισής του, µε νέα αντιλαϊκά µέτρα, υφαίνονται και πάλι από κοινού µε Ε. Ε. και ΔΝΤ.
Η Κυβέρνηση και όλοι οι µνηµονιακοί στυλοβάτες, δίνουν τα ρέστα τους, για να προλάβουν να «ολοκληρώσουν», όλο το σχέδιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην οικονοµία και στην κοινωνία, προς όφελος του κεφαλαίου, εγκληµατούν σε βάρος του ελληνικού λαού, αφού ο µονόδροµος που υπηρετούν, είναι δρόµος καταστροφής για τον λαό και τους εργαζόµενους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Τέρµα πια στις αυταπάτες των µονόδροµων, φτάνει πια η κοροϊδία, καµία ανάπτυξη δεν µπορεί να γίνει µε 1,5 εκατοµµύριο άνεργους, οι θυσίες των εργαζοµένων δεν οδηγούν σε καµιά έξοδο από την κρίση, αλλά µας αλυσοδένουν, ακόµη πιο σφικτά στο άρµα της υποδούλωσης και της εξαθλίωσης.
Μπροστά σε αυτήν τη απίστευτη καταστροφή, απέναντι στο µνηµονιακό νεοφιλελεύθερο µπλοκ που οδηγεί το λαό και τους εργαζόµενους στην εξαθλίωση, εκτελώντας τις εντολές των τοκογλύφων δανειστών, οι δυνάµεις της εργασίας και των κινηµάτων, να συµπυκνώσουν την πολιτική τους αντιπαράθεση γύρω από το σύνθηµα ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ- ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Εργαζόµενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι,
Καµιά αναµονή δεν έφερε αποτέλεσµα, καµιά υποταγή δεν εξασφάλισε τη δουλειά µας, δεν προστάτεψε τα δικαιώµατά µας, καµιά µάχη δεν κερδήθηκε στην οπισθοχώρηση.
Ήρθε η ώρα να σηκώσουµε ψηλά το κεφάλι, να αντισταθούµε, να οργανώσουµε τις δυνάµεις µας, να τολµήσουµε να δώσουµε την µεγάλη ανυποχώρητη µάχη της νίκης, µέχρι να τους ανατρέψουµε και να γκρεµίσουµε τα µνηµόνια της λεηλασίας.
Να µην επιτρέψουµε να µας νικήσει ο φόβος, να µην διδάξουµε στην νέα γενιά την µοιρολατρία και την υποταγή, αλλά την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των αγώνων.
Αυτά είναι τα όπλα των εργαζοµένων, στην ενότητά µας βρίσκεται η δύναµη και η νίκη.
Η Θεσσαλονίκη να γίνει αφετηρία µεγάλων αγώνων διαρκείας για την ανατροπή των µνηµονίων.
Η κινητοποίηση των συνδικάτων στη ΔΕΘ, να σηµατοδοτήσει µια νέα συγκρουσιακή αγωνιστική πορεία διαρκείας, που θα συνενώνει συνδικάτα και κινήµατα σε ένα µεγάλο λαϊκό, κοινωνικό και πολιτικό κίνηµα ανατροπής.
Να διεκδικήσουµε ξανά τις εργατικές κατακτήσεις, να παρθούν µέτρα για την µάστιγα της ανεργίας, ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιµότητες, να υπερασπιστούµε τα δηµόσια κοινωνικά αγαθά, να µπει φραγµός στους πλειστηριασµούς της κατοικίας και στα χαράτσια.
Χωρίς άλλη αναµονή, µε αποφασιστικότητα και τόλµη, να οργανωθούµε σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα συνδικάτα, στις επιτροπές αγώνων, στο δηµόσιο και ιδιωτικό τοµέα.
Να δυναµώσουµε µε την αλληλεγγύη µας τους σκληρούς ταξικούς αγώνες, που δίνουν καθηµερινά χιλιάδες εργαζόµενοι.
Να πάρουν την πρωτοβουλία, τα συνδικάτα που βρίσκονται στη πρώτη γραµµή της µάχης, για τον συντονισµό του εργατικού κινήµατος σε δηµόσιο και ιδιωτικό τοµέα, που κινείται κερµατισµένο και αναποτελεσµατικό, παρά τους µεγάλους αγώνες και τις ηρωικές αντιστάσεις που ξεδιπλώνονται, για να εξασφαλίσουµε, την κλιµάκωση, την αντοχή, τη διάρκεια.
Αυτή να είναι η απάντηση των εργαζοµένων, στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν διακόψει κάθε επαφή µε τους εργαζόµενους, έχουν παραιτηθεί από τον ρόλο τους και έχουν ενσωµατωθεί µε την αδράνεια τους στο µνηµονιακό στρατόπεδο, που λυµαίνεται την εργατική τάξη και τον λαό.
Οι εργαζόµενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, εδώ και τρία χρόνια, δίνουν σκληρούς αγώνες για να αποτρέψουν τις βάρβαρες αυτές πολιτικές, έχουν την δυνατότητα και την ιστορική εµπειρία, να ξεπεράσουν τις ανύπαρκτες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και τις συνδικαλιστικές δυνάµεις, που κρύβονται πίσω από περιχαρακώσεις που κατασκευάζουν κάθε φορά, βάζοντας λιθάρι στον κερµατισµό, στην απογοήτευση και στην αναποτελεσµατικότητα της εργατικής τάξης.
Η ευθύνη της οργάνωσης και της συγκρότησης του εργατικού πόλου αντίστασης και της ανατροπής αυτών των πολιτικών, βαραίνει όλους.
Εργαζόµενοι, ες
Ο Σεπτέµβρης προµηνύεται θερµός για τους εργαζόµενους, τα µέτρα που εφαρµόζει η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζοµένων και της κοινωνίας είναι µέτρα πύρινης κόλασης.
Το δράµα της ανεργίας και η επιβίωση, τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας και της Υγείας, πρέπει να γίνουν υπόθεση ζωής και πάλης για όλους µας.
Τον Σεπτέµβρη δεν µπορεί να βρεθούν µόνοι τους οι εκπαιδευτικοί να αγωνίζονται για δηµόσιο σχολείο, πρέπει να βρίσκονται δίπλα τους, οι εργαζόµενοι, οι άνεργοι, οι µαθητές, οι γονείς, όλη η κοινωνία, για να υπερασπιστούµε όλοι µαζί, το κοινωνικό αγαθό της Παιδείας, δηµόσιο σχολείο για τα παιδιά των εργαζοµένων και του λαού.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη
Προσυγκέντρωση Αυτόνομης Παρέμβασης Εγνατίας & Κολόμβου στις 5:30 μ.μ.

ΠΗΓΗ: apnet.gr