Σελίδες

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

«Ήσυχη συνδικαλιστικά» θέλει τη φετινή ΔΕΘ η ΕΣΕΕ

Η ΔΕΘ δεν είναι ευκαιρία αντίδρασης εφ' όλης της ύλης, λέει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου η οποία απεύχεται «μαζική συνδικαλιστική μετανάστευση», όπως λέει χαρακτηριστικά, στη Θεσσαλονίκη. 
Δεν θα συμμετάσχει ο εμπορικός κόσμος στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και στις λοιπές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως αποφάσισε στη συνεδρίασή του, το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα επικαιρότητας, για την πλήρη απελευθέρωση της επαγγελματικής στέγης επισημάνθηκε η αντίθεση του εμπορικού κόσμου σε αυτό και η ΕΣΕΕ θα ζητήσει από την Κυβέρνηση, ρητή επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και για αυτούς που έχουν επιχειρηματικές οφειλές, «καθώς η επιχειρηματική στέγη είναι η πρώτη κατοικία του επιχειρηματία».
Η θέση της ΕΣΕΕ όπως διατυπώθηκε από το προεδρείο είναι ότι «η ΔΕΘ πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται ως ευκαιρία αντίδρασης εφ” όλης της ύλης. Η επιτυχία της δεν κρίνεται από το πόσο μεγάλες και αγωνιστικές είναι οι πορείες και οι συγκεντρώσεις αλλά από το πόσο δυναμικά θα επανέλθει στον οικονομικό, εμπορικό και διεθνή χαρακτήρα της, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη των προϊόντων μας και στην ανάπτυξη των εξαγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας».
Για να γίνει αυτό, ιδιαίτερα φέτος που υπάρχει η ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την χώρα μας, η ΕΣΕΕ θεωρεί – όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της – ότι δεν χρειάζεται αυτές τις ημέρες «μαζική συνδικαλιστική μετανάστευση από όλη την Ελλάδα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι συνδικαλιστικά ήσυχη και επιχειρηματικά εκκωφαντική».