Σελίδες

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΑΧΕΠΑ: «πήραμε αντιδραστήρια και οι έλεγχοι γίνονται κανονικά»

Με αφορμή το έγγραφο του ΑΧΕΠΑ για τον μοριακό έλεγχο του αίματος, η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι με απευθείας ανάθεση προμηθεύτηκε αντιδραστήρια και οι έλεγχοι γίνονται κανονικά.  
Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Γιώργος Βέργουλας ξεκαθάρισε ότι με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης «πήραμε αντιδραστήρια και οι έλεγχοι γίνονται κανονικά».

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας εξαπέλυσε ευθεία κριτική στον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, το υπουργείο καλεί τα νοσοκομεία να προβούν σε απευθείας ανάθεση, αντί να διενεργήσουν διαγωνισμό για προμήθεια αντιδραστηρίων. «Πρόκειται για πρακτική πλήρους αδιαφάνειας, που θα χρεωθούν αργότερα οι γιατροί, όταν θα έρθουν οι επιθεωρητές και τους κατηγορήσουν για μη σύννομη προμήθεια υλικών, οπότε ευθέως ο κ. Γεωργιάδης θα τους θέσει σε αυτοδίκαιη αργία, κρατώντας τη ρομφαία της κάθαρσης» τόνισε, ενώ κάλεσε τον υπουργό Υγείας «να εγκαταλείψει τα τηλε-παράθυρα και να συνεργαστεί άμεσα με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, τους οποίους καθημερινά καθυβρίζει».