Σελίδες

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Γεωργιάδης προς εργαζομένους: "Ντροπή σας"! "Έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερύκοκο"!

Σήμερα το πρωί στην εκπομπή Πρωινό Mega, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ήρθε αντιμέτωπος με τους εργαζόμενους της Πολυκλινικής Αθηνών, που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του νοσοκομείου και την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Σχόλιο της Ενωτικής Κίνησης Λαϊκού

 
Η κα. Χριστίνα Ράπτη, αντιπρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων της Πολυκλινικής αναφερόμενη στο θέμα είπε χαρακτηριστικά, "κλείνετε το μοναδικό νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας". Αναφερόμενη στο θέμα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων που θα πρέπει να κατευθύνονται προς τα μεγάλα νοσοκομεία είπε, "κάθε φορά που θα έχει εφημερία ο Ευαγγελισμός, όπως σήμερα, τα ράντζα θα κάνουν παρέλαση στο Σύνταγμα","που θα πάνε οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με τόσο φόρτο εργασίας";
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν οι εργαζόμενοι είναι γενικά αρνητικοί με το νέο σχέδιο για τα νοσοκομεία απάντησε: "Δεν θα ήμασταν αρνητικοί αν γινόταν με υποδομή και γινόταν με ένα οργανωμένο σχέδιο, αλλά δεν γίνεται. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν θέλουν να υπάρχει δημόσιος χαρακτήρας στην Υγεία. Θέλουν να τα παραδώσουν όλα στον ιδιωτικό τομέα".
Όταν ο υπουργός Υγείας κλήθηκε να απαντήσει σε αυτά, προέβη σε μιαν άνευ προηγουμένου αήθη και λαϊκίστικη επίθεση κατά των εργαζομένων. Με εκφράσεις όπως, "Ντροπή σας, δείξτε και λίγο στην κοινωνία ότι την καταλαβαίνετε", ο υπουργός ούτε λίγο, ούτε πολύ μας είπε ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί δεν θέλουν να μετακινηθούν 1Km από την Πολυκλινική στον Ευαγγελισμό, ενώ "χιλιάδες κόσμος κάθε μέρα μένει στην ανεργία χωρίς να μπορεί να βρει δουλειά", "όλη η κοινωνία σας ακούει να φωνάζετε που θα πάτε από την Πολυκλινική που είναι στην Ομόνοια, στον Ευαγγελισμό, σιγά τα ωά" , "έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερύκοκο, σας έχουμε προστατευμένους, στα πούπουλα και φωνάζετε κιόλας όλη την ημέρα".
Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης ως εκφραστής της λαϊκής βούλησης, σε ένα αλαζονικό κρεσέντο υποστήριξε ότι ο λαός είναι υπέρ των σχεδίων της κυβέρνησης. "Αφήστε κυρία μου, σας βαρεθήκαμε. Ο λαός εμάς εψήφισε. Είπατε προηγουμένως ότι περιμένατε ο λαός να ανατρέψει αυτά τα σχέδια. Ε, ο λαός μας ψήφισε, τι να κάνουμε. Να αποδεχτείτε τους κανόνες της δημοκρατίας". "Ο λαός αποφάσισε, εξέλεξε εμάς και προχωρούμε το σχέδιο".
Να θυμήσουμε στον κ. Γεωργιάδη ότι:
  1. στις εκλογικές αναμετρίσεις που προηγήθηκαν το κόμμα του υφάρπαξε την λαϊκή ψήφο, επενδύοντας στην καταστροφολογία και την κατατρομοκράτιση του λαού με το φάσμα της χρεοκοπίας και της εκδίωξης από την ΕΕ, που θα μας έφερνε αντιμέτωπους με μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση, την οποία τώρα βιώνει μέσα από την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών της συγκυβέρνησης
  2. οι εργαζόμενοι υπηρετούν τον πολίτη και το κοινωνικό αγαθό της υγείας. Δεν προασπίζονται τις "θεσούλες" τους. Προασπίζονται το δικαίωμα των πολιτών σε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Προασπίζονται το δικαίωμα των ανέργων που δημιουργεί η μνημονιακή πολιτική, την οποία με πάθος υποστηρίζει ο υπουργός και που με θράσος τους επικαλείται! Γι' αυτό ακριβώς δεν θα σταματήσουν μπροστά στις απειλές που έχει εκτοξεύσει κατά καιρούς ότι δεν είναι σώφρων να αντιδρούν σε εποχές κινητικότητας. Ντροπή δεν είναι η διαμαρτυρία των εργαζομένων, αλλά η πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση με την υψηλή εποπτεία ΕΕ και ΔΝΤ!
Οι εργαζόμενοι θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδια της απαξίωσης και του ξεπουλήματος του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. 
Τα επικοινωνιακά παιχνίδια, η κατασυκοφάντηση των εργαζομένων και η προσπάθεια τρομοκράτησης τους δεν μπορούν να καλύψουν το προφανές σχέδιο του υπουργείου να κάνει τα νοσοκομεία οργανισμούς που θα κινούνται με βάση το κέρδος και την υγεία ένα αγαθό για τους "έχοντες και κατέχοντες". 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΟΥ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ enikos.gr
ΠΗΓΗ: enikos.gr