Σελίδες

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σωματείο ΨΝΘ: Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση καρκινοβατεί...

Συνάδελφοι, χρόνια τώρα η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα καρκινοβατεί... λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης και υποχρηματοδότησης,σαν να μην έφταναν όλα αυτά η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός της κυβέρνησης δέσμια της τρόικα οδήγησε την χώρα στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από τον καιρό του πολέμου. Χιλιάδες πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ η πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι ανύπαρκτη και νοσοκομεία καταρρέουν.

Μέσα σ´αυτό το σκηνικό ολέθρου και καταστροφής το υπουργείο υγείας θυμήθηκε Αυγουστιάτικα προσχηματικά, την ψυχιατρική μεταρρύθμιση , έτσι ώστε να συμπληρώσει την λίστα των απολυμένων που ζητάει η τρόικα.
Το κλείσιμο μιας κλινικής οξέων(διότι δεν υπάρχει χώρος και προγραμματισμός για μετακίνηση της αλλού) όπως και οι διαθεσιμότητες-κινητικότητες-απολύσεις συναδέλφων δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αρχή του τέλους του ΨΝΘ με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.
Το σωματείο εργαζομένων ζητάει την άμεση σύγκλιση του επιστημονικού συμβουλίου και την τοποθέτηση επί των θεμάτων αυτών.
Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
Εκ του Δ.Σ.
ΠΗΓΗ: ygeionomikoi.gr