Σελίδες

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Επίσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο υπό εκκένωση Νοσοκομείο «Πολυκλινική»

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς και Χρήστος Μαντάς επισκέφθηκαν την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, το υπό εκκένωση Νοσοκομείο «Πολυκλινική», έξω από την είσοδο του οποίου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις που κλήθηκαν από τη Διοίκηση να «προστατεύσουν» το ίδρυμα από πιθανή κατάληψη.



Οι βουλευτές συναντήθηκαν με εκπροσώπους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, το Διοικητή κ. Αμούργη και μίλησαν με εργαζόμενους για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο.

Η «Πολυκλινική» είναι ένα από τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου που αλλάζουν χαρακτήρα με απόφαση της Κυβέρνησης. Τις προηγούμενες ημέρες οι νοσηλευόμενοι ασθενείς μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε άλλα νοσοκομεία και τα εξωτερικά ιατρεία από Δευτέρα θα σταματήσουν τη λειτουργία τους. Η διοίκηση αναπαράγει τις υπουργικές υποσχέσεις για πλήρη ένταξη όλων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ. Το νοσοκομείο, όπως και άλλα οκτώ νοσοκομεία της Αθήνας, βρίσκεται στην «γκρίζα» ζώνη αφανούς λειτουργίας με τους περισσότερους εργαζόμενους παρόντες χωρίς να μπορούν να προσφέρουν βοήθεια ούτε καν σε επείγοντα περιστατικά, με άλλους να έχουν μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό» και όλους με την απειλή για διαθεσιμότητα.

Οι βουλευτές τόνισαν ότι η παρουσία αστυνομικών στην «Πολυκλινική», για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, είναι απαράδεκτη και ασύμβατη με νοσοκομειακό περιβάλλον διότι συμβάλει στην όξυνση της κατάστασης ανασφάλειας που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Το κλείσιμο Νοσοκομείων, η μεγάλη μείωση των διαθέσιμων δημόσιων κλινών, η μείωση του νοσοκομειακού προσωπικού, θα οδηγήσει στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας γι’ αυτό είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενότητα, η αλληλεγγύη, η αποφασιστικότητα όλων των εργαζομένων και η συμμαχία με την κοινωνία για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην υγεία και την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων.

ΠΗΓΗ:left.gr