Σελίδες

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Δείχνουν στα ΜΑΤ το δρόμο προς την ΕΡΤ;

Ο κ. Καψής υποστηρίζει αν δεν πάει η Δημόσια Τηλεόραση και μάλιστα σύντομα στην Αγία Παρασκευή, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσει να καλύψει η Δημόσια Τηλεόραση την Ελληνική Προεδρία. Σύμφωνα με τον  κ. Καψή, αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον υπουργό Οικονομικών τον οποίο θεωρεί αρμόδιο για να λάβει την τελική απόφαση για ενδεχόμενη επέμβαση στο ραδιομέργαρο. 
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διακηρύσσουν την πρόθεση τους να αναλάβουν την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας και κατά δήλωση του αρμοδίου υφυπουργού, η ΔουΤου αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου έργου και τονίζουν πως η ακυρότητα των απολύσεων τους εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια.
 
Ερώτηση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση κατέθεσαν τις προηγούμενες μέρες προς τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή 32 βουλευτές της Ν.Δ., ζητώντας του να τους ενημερώσει σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει, ώστε «να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα».
Οι «γαλάζιοι» βουλευτές τονίζουν μεταξύ άλλων στην ερώτηση τους πως η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, με τεράστιο πολιτικό κόστος, ανέλαβαν την ευθύνη του κλεισίματος της ΕΡΤ και της δημιουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης και ραδιοφωνίας -ΝΕΡΙΤ.
Ωστόσο παρά την πάροδο σημαντικού χρονικού διαστήματος, έκτοτε, το κτίριο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, δεν έχουν αποδοθεί στο νέο φορέα. «Τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επαγγέλλονται τη μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το καθεστώς ανομίας στην πρώην ΕΡΤ, δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτό», προσθέτουν χαρακτηριστικά.
Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Καψής απηύθυνε έκκληση να αδειάσει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, καθώς όπως είπε, υπάρχει ο κίνδυνος να μην είναι δυνατή η ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Την Τετάρτη 16/10 μιλώντας στον Real Fm 97.8 υποστήριξε ότι αν δεν πάει η Δημόσια Τηλεόραση και μάλιστα σύντομα στην Αγία Παρασκευή, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσει να καλύψει η Δημόσια Τηλεόραση την Ελληνική Προεδρία. Σύμφωνα με τον  κ. Καψή, αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον υπουργό Οικονομικών τον οποίο θεωρεί αρμόδιο για να λάβει την τελική απόφαση για ενδεχόμενη επέμβαση στο ραδιομέργαρο.

Με ανακοίνωση τους, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, διακηρύσσουν την πρόθεση τους να αναλάβουν την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας και κατά δήλωση του αρμοδίου υφυπουργού, η ΔουΤου αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου έργου και τονίζουν πως η ακυρότητα των απολύσεων τους εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια.

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωση της, τονίζει πως ο Παντελής Καψής, «παραδέχτηκε ότι έχει καθυστερήσει πολύ η δημιουργία του Νέου Φορέα (ΝΕΡΙΤ) και ότι το πρόγραμμα της μεταβατικής ΔΤ είναι υποδεέστερο της ΕΡΤ. Ωστόσο, αντί να παραδεχτεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά το κυβερνητικό πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου 2013 και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, εντελώς αυθαίρετα, για μια ακόμα φορά, προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη στους αγωνιζόμενους απολυμένους συναδέλφους της ΕΡΤ».
«Αν θέλει ο κ. Καψής να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας έναντι της EBU, οφείλει να βρει τρόπο να ξαναλειτουργήσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με σοβαρότητα και θεσμική διαφάνεια, να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την ΕΣΗΕΑ και όχι να συνεχίζει να αγνοεί τη νομιμότητα με πελατειακά κόλπα, εποχικές συμβάσεις, ανασφάλιστη εργασία, αδιευκρίνιστες δαπάνες και ξεπούλημα της περιουσίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: .naftemporiki.gr 
           ethnos.gr
           real.gr 
           ertopen.com
          enet.gr