Σελίδες

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τσίπρας: Εξευτελισμός Σαμαρά - Κατηγορούμενος ο Βενιζέλος

Για πλήρη απαξίωση του πρωθυπουργού, υποταγή και εξευτελισμό του από την Α. Μέρκελ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας. Υποστήριξε ότι ο Ευ. Βενιζέλος «στη συνείδηση του λαού είναι κατηγορούμενος» για την υπόθεση των υποβρυχίων και διερωτήθηκε αν «ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά ομάδα του» θα καλύπτει τον κ. Βενιζέλο μέχρι τέλους. Σε υψηλούς τόνους απάντησαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την Τρίτη, τόνισε ότι «η πλήρης απαξίωση του πρωθυπουργού δεν είναι μόνο κατάντια για τον κ. Σαμαρά αλλά είναι ντροπή για τη χώρα».
Πρόσθεσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς αποδεικνύει ότι στερείται στόχων και στρατηγικής και δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα. «Γιατί να τον πάρουν στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά, όταν ομνύει στο μνημόνιο, όταν σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται να κινηθεί μονομερώς, αλλά να είναι σε συμφωνία και καθ’ υπόδειξη των εταίρων;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας. 
 
Επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι δεν διεκδικεί μείωση του χρέους, όταν όλος ο κόσμος λέει ότι δεν είναι βιώσιμο, δεν θέλει κόκκινες γραμμές, παρά μόνο λίγη συμπόνοια. Αυτά δημόσια, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες, το επιχείρημά του δεν είναι πως ο λαός δεν αντέχει αλλά ζητά να τον λυπηθούν, γιατί θα χάσει την εξουσία και θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Με αυτά τα φαιδρά επιχειρήματα πώς να τον πάρουν στα σοβαρά και να μην τον εξευτελίζουν, δίνοντάς του πέντε λεπτά στη Σύνοδο Κορυφής;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.
 
Με αφορμή νέα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή, επέκρινε τον κ. Σαμαρά ότι επί ενάμιση χρόνο απαξιώνει τη Βουλή και την κοινοβουλευτική διαδικασία και συρρικνώνει τη δημοκρατία. Εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός θα σταματήσει να φυγομαχεί και θα έλθει στη Βουλή για να υπερασπιστεί την πολιτική του και τον κάλεσε «να σταματήσει να είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης».
 
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία είναι μη αναστρέψιμη και πως το κόμμα βρίσκεται «μία ανάσα από τη μεγάλη νίκη, την οποία κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει», συμπληρώνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει πολύ σύντομα. Κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, «να μην φοβούνται την κυβερνητική προπαγάνδα», για την οποία προέβλεψε ότι θα ενταθεί, και κυρίως να μην επηρεάζονται από «ιστορίες συνωμοσίας» που «εκπορεύονται από το πρωθυπουργικό επιτελείο». 
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ότι είναι ένας αντίπαλος που πολιτεύεται χωρίς κανόνες, για να καθηλώσει τη χώρα στη ζώνη του λυκόφωτος, όμως «η κοινωνία είναι σε κίνηση, που καμία συμβατική δημοσκόπηση δεν μπορεί να εκτιμήσει», καθώς – όπως είπε - καθημερινά η οργή και η αντίσταση φέρουν νέες αλλαγές στους συσχετισμούς.
 
Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων, προέβλεψε νέο κύμα συκοφαντικών επιθέσεων κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι «αν έπρεπε κάποιοι να φοβούνται, είναι αυτοί που έριξαν τη χώρα στα βράχια, είναι αυτοί που προκάλεσαν το πρόβλημα της διαφθοράς και τη διαπλοκή. Αυτοί που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση είναι κατηγορούμενοι», είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνείδηση του λαού είναι κατηγορούμενος. 
 
«Τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά ομάδα του; Θα καλύπτει τον κ. Βενιζέλο μέχρι τέλους;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. Επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ώστε να διερευνηθεί το σκάνδαλο.
 
Κεδίκογλου: «Ο κ. Τσίπρας καλά θα κάνει να κοιταχτεί στον καθρέφτη» 
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «αυτός που έχει κάνει επάγγελμα την κατασυκοφάντηση της χώρας διεθνώς, αυτός που απειλεί και υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια, δεν μπορεί να μιλάει για απαξίωση και εξευτελισμό, όταν όλοι παραδέχονται ότι το κύρος της Ελλάδας έχει αναβαθμιστεί».
 
«Οι πολίτες έχουν μνήμη και ο κ. Τσίπρας καλά θα κάνει να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να δει ποιος εξευτελίζεται» πρόσθεσε  ο κ. Κεδίκογλου.
 
Στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ 
 
Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχει προ πολλού απομακρυνθεί από το πλαίσιο της πολιτικής κριτικής και αντιπαράθεσης και κινείται στο μαύρο πλαίσιο της ενσυνείδητης συκοφαντίας εν γνώσει της αναλήθειας αυτών που λέει προσβάλλοντας την θεσμική του ιδιότητα».
 
Κάνει λόγο για «χυδαία, ανυπόστατη και άκρως ύποπτη επίθεση» του Αλ. Τσίπρα κατά του Ευ. Βενιζέλου για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, «την οποία περιέργως “θυμήθηκε” με δύο χρόνια καθυστέρηση και αφού μεσολάβησαν και Εξεταστική Επιτροπή και Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, φυσικά για την περίοδο πριν τη ψήφιση του  ειδικού νόμου το 2010 από τη Βουλή». 
 
«Τον περιμένουμε να έρθει  στη Βουλή το ταχύτερο, γιατί έχει πολλά να εξηγήσει για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, στρεφόμενος κατά της μόνης περιόδου στην οποία έγινε αποφασιστική και απόλυτα διαφανής παρέμβαση στο ζήτημα των ναυπηγείων / υποβρυχίων δια της Βουλής και σε εκτέλεση νόμου του κράτους» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 
 
Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να ασχημονεί κατά της Βουλής που ψήφισε τη σχετική νομοθεσία. 
ΠΗΓΗ:enet.gr