Σελίδες

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ο Σημίτης ξανάρχεται… μέσω Γερμανίας

Ένα μικρό άρθρο στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel φέρνει ξανά στο προσκήνιο έναν παλιό μας γνώριμο: Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος επανεμφανίστηκε πριν από μία εβδομάδα όταν δήλωσε ανοιχτά την στήριξή του στην κίνηση των 58 για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.


Όπως αναφέρει στο άρθρο του το γερμανικό περιοδικό, αναφερόμενο στη λεγόμενη «κίνηση των 58» για την κεντροαριστερά, «ο Νίκος Μπίστης, πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ και ένας από τους εμπνευστές της, θέλει να ακολουθήσει έναν τρίτο δρόμο ανάμεσα στο ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνώσα δεξιά συντηρητική παράταξη».

Και πού κολλάει σε όλα αυτά ο πρώην πρωθυπουργός; «Σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί και ψηφοφόροι που έχουν για την ώρα σκορπιστεί σε διάφορα μικρότερα κόμματα, θα μπορούσαν να βρουν μία νέα στέγη. Η πλατφόρμα, ελπίζει ο πρώην πρωθυπουργός με το ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, θα μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από το πολιτικό αδιέξοδο», σημειώνεται στο άρθρο.
Όπως επισημαίνει το Spiegel, ο Κ. Σημίτης εμφανίζεται ως υποστηρικτής του κινήματος, το οποίο θα μπορούσε να τον αξιοποιήσει αν όντως το 2015 ο πρώην πρωθυπουργός εμφανιστεί ως υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ακούγεται.
Ώρα να… εκσυγχρονιστεί και το Προεδρικό Μέγαρο;

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr