Σελίδες

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Καλάβρυτα: Όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου «Aυτή η συνταγή δεν εκτελείται»

Από μαζική συμμετοχή χαρακτηρίστηκε η συγκέντρωση που οργάνωσαν οι φορείς των Καλαβρύτων, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του νοσοκομείου.
Σύσσωμα οι πολίτες, οι φορείς, η Εκκλησία, ο Δήμος, οι Σύλλογοι, επιχειρηματίες, σχολική κοινότητα, αγρότες, εργαζόμενοι, συνταξιούχου έξω από κομματικές αγκιστρώσεις, διαμαρτυρήθηκαν για την υποβάθμιση της ζωής τους, την αξιοπρέπειά τους, ενώνοντας τις φωνές τους απαιτώντας τα αυτονόητα.



Aνακοίνωση της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης

«Η ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ, αντιτίθεται σε οποιαδήποτε υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, επιπλέον αυτής που ήδη έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Ενέργειες σαν αυτές που σχεδιάζονται είναι αναιτιολόγητες, δεν βασίζονται σε αντικειμενικά στοιχεία και στοχεύουν στην απαξίωση της Μοναδικής Δομής παροχής υγειονομικής περίθαλψης στην Ιστορική, Μαρτυρική αλλά ορεινή και απομονωμένη περιοχή των Καλαβρύτων.
Η ΠΕ συμπαρίσταται και εκφράζει την αλληλεγγύη της, σε όλους τους πολίτες των Καλαβρύτων, τους Ιατρούς, τους εργαζόμενους ΕΝΑΝΤΙΑ, στις κατευθύνσεις και ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, να ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, με πρώτη ενέργεια, την κατάργηση της Παθολογικής Κλινικής που αποτελεί το πλέον νευραλγικό και σημαντικό Τμήμα για την λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά κυρίως αποτελεί αναγκαιότητα ζωής για τους κατοίκους της περιοχής των Καλαβρύτων.

Το αποτέλεσμα αυτής της Απαράδεκτης, Ανιστόρητης και Επικίνδυνης για την υγεία των κατοίκων Απόφασης θα είναι:

1.Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, ως αποτέλεσμα της σταδιακής απαξίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.
2.Ανεξέλεγκτοι κίνδυνοι για τη ζωή ασθενούντων Καλαβρυτινών, επισκεπτών και γενικότερα των κατοίκων της περιοχής.
3.Απολύσεις εργαζομένων – Ιατρών και λοιπών εργαζομένων.
4.Υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και αποχώρηση νέων οικογενειών από την περιοχή λόγω της απουσίας υποδομών υγείας.
5.Υποβάθμιση της Επαρχίας Καλαβρύτων, από την κατάργηση όλων των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, Νοσοκομείου, Σχολείων, Εφορειών, Αστυνομίας, Ι.Κ.Α. Ο.Τ.Ε. Α.Ε. Ταχυδρομείων, Συγκοινωνιών, όλα θυσία στην αδηφάγο και χωρίς σχεδιασμό περικοπή δαπανών.
6.Ανιστόρητη εξέλιξη και ύβρι κατά των ΟΜΟΓΕΝΩΝ μας που από το υστέρημά τους κατασκεύασαν το Νοσοκομείο Καλαβρύτων το οποίο παρείχε υπηρεσίες ζωής σε γενιές Καλαβρυτινών.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις υποβάθμισης και κατάργησης του Νοσοκομείου Καλαβρύτων για τις οποίες μόλις προ ολίγων μηνών από τα πλέον επίσημα διοικητικά όργανα του Υπουργείου Υγείας είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις περί της συνέχισης της λειτουργίας του χωρίς μείωση των υπηρεσιών του αλλά και ενίσχυση με γιατρούς για τα θέματα τραυματισμών τον Χειμώνα. Καταγγέλουμε την αδιαφορία τους στους Καλαβρυτινούς και καλούμε όλους τους Συμπατριώτες μας, να συνταχθούμε όλοι μαζί με τους Εργαζόμενους του Νοσοκομείου, σε πανστρατιά αγώνα, για να αποτρέψουμε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μας».

Με Πατριωτικούς και Συναδελφικούς Χαιρετισμούς:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.:
Ο Πρόεδρος Βαρβιτσιώτης Δημήτριος
Η Γενική Γραμματέας Κωνσταντινίδου Δήμητρα

 

 

 




ΠΗΓΗ:ertopen.com
          kalavrytanews.com