Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

«Νέα Βάρκιζα», αντικομμουνισμός, πατριδοκαπηλεία: Ο αμετανόητος Μπαλτάκος στο «Βήμα της Κυριακής»

Ο συνομιλητής του Κασιδιάρη, σε ρόλο εκλογικού αναλυτή, καλεί τη ΝΔ να κάνει στροφή προς τα (ακρο)δεξιά για να ανακόψει την πορεία της Αριστεράς προς την εξουσία - «Δεν θα τα καταφέρουν, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945, θα έχουμε νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα παραδώσουν τα όπλα», προβλέπει για την Αριστερά ο γίγας της ακροδεξιάς σκέψης 


Από την ημέρα της αποπομπής του από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης δεν είχε μιλήσει και το έπραξε τώρα. Ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής» για τις πρόσφατες ευρωεκλογές, τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή.
Για τη Νέα Δημοκρατία αναφέρει πως πρέπει να κάνει εκλογικό «άνοιγμα» στα δεξιά της, όπου βρίσκεται ένα ποσοστό της τάξης του 16,5%. Συγκεκριμένα δηλώνει: «Ο στόχος είναι ένας και οι δρόμοι πολλοί. Έχουμε ήδη στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει. Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προσκλητηρίου της Κεντροδεξιάς είναι ανοιχτή η πόρτα και για τον Γ. Καρατζαφέρη.
Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ πρέπει να πάει σε εκλογές ο  Μπαλτάκος απάντησε: «Γιατί; Για να τις χάσει; Για να έρθει στην εξουσία η Αριστερά;». Ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης εκφράζεται με άκρως ειρωνικό τρόπο για την Αριστερά, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ, ενώ επικαλείται ήρωες της Πηνελόπης Δέλτα για να τονίσει ότι δεν έχει αποχωρήσει από την πολιτική.
Ο πρώην γ.γ της κυβέρνησης χαρακτήρισε ιστορική στιγμή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές σημειώνοντας πως για πρώτη φορά η Αριστερά και η Κεντροαριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες. «Δεν θα τα καταφέρουν όμως, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ ΤΟ 1945. Θα έχουμε νέα «Συμφωνία της Βάρκιζας». Πάλι θα παραδώσουν τα όπλα».
Ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης μάλιστα προέβλεψε οξύτατη κρίση και φαρμακερή διχόνοια στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά, ενώ τόνισε πως αν τελικά τα καταφέρουν θα πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη.
Επισημαίνει ότι δεν τον ξάφνιασε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής επιμένοντας ότι οφείλεται στην εσφαλμένη λογική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να την δαιμονοποιήσουν. Σημείωσε δε, ότι η ΝΔ μπορεί να ανακάμψει «αν απαλλαγεί από το σφιχταγκάλισμα με τη Μέρκελ και τον Ράιχενμπαχ».
Για την εκκλησία δήλωσε πως είναι το θεμέλιο του έθνους. «Στην ορθόδοξη Ανατολή [...] έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω της βυζαντινής μας παράδοσης», σημειώνει, συμπληρώνοντας ότι «η Ορθοδοξία είναι η ψυχή μας». Ερωτηθείς για το αν έχει μιλήσει με τον Α. Σαμαρά είπε είναι προσωπικό δεδομένο και δεν απαντά.
ΠΗΓΗ:left.gr