Σελίδες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

585 θέσεις επικουρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία.

Πώς κατανέμονται ανά νοσοκομείο οι 585 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού Με επικουρικό προσωπικό προσπαθεί η κυβέρνηση να "καλύψει" την τραγική έλλειψη προσωπικού στα Νοσοκομεία και τις δομές δημόσιας υγείας.
Πέρα από το γεγονός ότι οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί-πεντάμηνα-μπλοκάκια-μαθητεία ΟΑΕΔ κ.τ.λ.) δεν αποτελούν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης, έχει μεγάλη σημασία να τονιστεί η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κατεύθυνση την οποία ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση.
Η ζούγκλα των ελαστικών μορφών εργασίας γίνεται κανόνας και αντί για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, γυρίζουμε 200 χρόνια πίσω στον εργασιακό μεσαίωνα.
Με την ευκαιρία θα πρέπει να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση προκειμένου να "αντιμετωπίσει" τις ελλείψεις προσωπικού, καταφεύγει (εκτός από τις ελαστικές μορφές εργασίας) και στις υποχρεωτικές μετακινήσεις.
Η αρχή έγινε από τους γιατρούς με απόφαση του Υπουργείου υγείας που δημοσιεύτηκε στις 23/3/2016.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι γιατροί αποσπώνται υποχρεωτικά ακόμα και σε άλλη ΥΠΕ, προκειμένου να καλυφθούν υπηρεσιακές ανάγκες!
Το επικουρικό προσωπικό των 585 ατόμων που θα επιλεγεί για τα Νοσοκομεία, θα υπογράψει σύμβαση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, διάρκειας ως δώδεκα μηνών.
Για το Λαϊκό Νοσοκομείο προβλέπονται 10 θέσεις.
Δείτε στη συνέχεια τις ειδικότητες.

Τ.Ε. Νοσηλευτικής: 5 θέσεις
Δ.Ε. Διοικητικών γραμματέων: 2 θέσεις
Τ.Ε. Διοίκησης μονάδων υγείας και πρόνοιας: 1 θέση
Τ.Ε. Λογιστικής: 1 θέση
Υ.Ε. Βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού: 1 θέση

Εδώ Η κατανομή των 585 θέσεων επικουρικού προσωπικού - 2016