Σελίδες

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ξεκίνησε χθές το αντιρατσιστικό τετραήμερο

antiratsistiko-tetraimeroΜε συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, πάνελ συζητήσεων, εκθέσεις φωτογραφίας, συλλογική κουζίνα και εργαστήρια ξεκίνησε χθές, Παρασκευή 18/3, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256), από τις 5 μμ., το αντιρατσιστικό τετραήμερο 18- 21 Μάρτη, που διοργανώνουν στην Αθήνα αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές, μεταναστευτικές-προσφυγικές, LGBTQ οργανώσεις, συνδικάτα και τοπικοί φορείς.

Σήμερα  Σάββατο 19/3, στις 2 μμ., στην πλατεία Βικτωρίας, διοργανώνεται αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Στις 3.30, από την πλατεία Βικτωρίας, θα ξεκινήσει η διαδήλωση προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Κεντρικό σύνθημα: «Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, αντίσταση στην Ευρώπη – Φρούριο».
Τη Δευτέρα 21/3, Παγκόσμια Ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εκπαιδευτικοί και μαθητές οργανώνουν εκδηλώσεις και δράσεις σε πολλά σχολεία της χώρας. Κινητοποιήσεις και δράσεις αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες και αντίστασης στην Ευρώπη – Φρούριο θα γίνουν το Σαββατοκύριακο σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις και σε πολλές πόλεις πανελλαδικά.
Στο τετραήμερο 18-21 Μάρτη, καλέσματα συμμετοχής έχουν απευθύνει 50 συλλογικότητες, μεταξύ των οποίων και το ΜΕΤΑ.
  • Περισσότερα, εδώ.