Σελίδες

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Υγεία-Παιδεία...επιτροπεία!

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες για επιτροπεια Η χώρα βρίσκεται υπό επιτροπεία. Νόμοι, νομοσχέδια και τροπολογίες, πρίν καν φτάσουν στην Ελληνική βουλή, θα πρέπει να περάσουν από το "κόσκινο" των τοκογλύφων-δανειστών.
Το "άγρυπνο μάτι" της τρόϊκα παρακολουθεί ακόμα και το τελευταίο ευρώ που "ξοδεύει" η Κυβέρνηση. Για τους τοκογλύφους των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, τα όποια κονδύλια δίνονται για κοινωνικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία κ.τ.λ.) δεν είναι τίποτα παραπάνω από "έξοδα" τα οποία έχουν "δημοσιονομικό κόστος".
Το έχουν ομολογήσει στις συναντήσεις με την ΠΟΕΔΗΝ οι κ. υπουργοί Χουλιαράκης-Ξανθός-Πολάκης: Κάθε νομοσχέδιο που έχει ακόμα και το παραμικρό δημοσιονομικό κόστος, πρέπει να εγκριθεί από τους "θεσμούς".
Στους παραπάνω υπουργούς που έχουν ομολογήσει το καθεστώς επιτροπείας, προστίθενται τώρα και παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας.
«Οποιοσδήποτε διορισμός – όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και συνολικά στο δημόσιο τομέα - θα γίνει αν και εφόσον το επιτρέψουν οι «θεσμοί», οι δανειστές» ...απάντησαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την ΟΛΜΕ, με αίτημα τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
Δείτε την ενημέρωση από το στέλεχος του ΜΕΤΑ, Δώρα Ξυπολιά, εκπαιδευτικό.


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/03 συνάντηση με παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΟΛΜΕ, με κεντρικό αίτημα τους μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών.
Η συνάντηση ήταν ένα φιάσκο. Δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα από το υπουργείο, το οποίο αρνήθηκε να καταθέσει προτάσεις για την αδιοριστία των εκπαιδευτικών, επιβεβαίωσε τη θέση ότι οποιοσδήποτε διορισμός – όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και συνολικά στο δημόσιο τομέα - θα γίνει αν και εφόσον το επιτρέψουν οι «θεσμοί», οι δανειστές.
Είναι πλέον ξεκάθαρο σε κάθε καλόπιστο συνάδελφο πως η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να συγκρουστεί για την υλοποίηση τουλάχιστον των προεκλογικών της δεσμεύσεων, ενώ τα «παράλληλα προγράμματα» είναι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Είναι απόλυτα σαφές ότι ο αγώνας μας για μόνιμους διορισμούς, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, για αυξήσεις δαπανών στη εκπαίδευση, για υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και της παιδείας, είναι αγώνας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και ανεργίας που υπαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις εδώ και 6 χρόνια.
Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να συναντηθούμε σε ένα κοινό αγώνα με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, την νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτό- απασχολούμενους για:
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ, ΔΝΤ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ «ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ»