Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Ε, τώρα μάλιστα! Τα νούμερα βγαίνουν.


Ε, τώρα μάλιστα! Τα νούμερα βγαίνουν Απορούσε ο συντάκτης πώς γίνεται οι δαπάνες μισθοδοσίας στον προϋπολογισμό της Αριστοτέλους για το 2016 να είναι μειωμένες, όταν αναμένονται νέες προσλήψεις. Όπως έχουν επισημάνει εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, τα νούμερα απλά δεν βγαίνουν…
Μία πιθανή εξήγηση στο «μυστήριο» έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, ο οποίος εκτίμησε ότι ενδέχεται ακόμα και οι ελάχιστες θέσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ΑΣΕΠ να μην φτάσουν ποτέ ως αριθμός στα νοσοκομεία.
 Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://ygeionomikoi.gr/, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη, ο Πέτρος Γιαννουλάτος είπε ότι ένα μεγάλο μέρος των νέων προσλήψεων – έως και 70%, φαίνεται να καλύπτεται ήδη από εργαζόμενους σε νοσοκομεία. Μάλιστα, ο Γενικός ανέφερε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να υπάρξει «ανακύκλωση» του προσωπικού που ήδη υπηρετεί, από ένα νοσοκομείο σε κάποιο άλλο.
 Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι θα γίνονται μόνιμες προσλήψεις σε κάποιο νοσοκομείο από ήδη υπηρετούν προσωπικό και την ίδια ώρα θα χάνεται ο ίδιος αριθμός θέσεων από το νοσοκομείο που το προσωπικό υπηρετούσε, λόγω παραίτησης.

Την αγωνία να μην συμβεί κάτι τέτοιο είχαν εκθέσει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Σωματεία και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, σε συνάντηση που είχαν μαζί του μετά από κινητοποίηση στα τέλη του 2015, αλλά δίχως να πάρουν απάντηση.
Η «ανακύκλωση» του προσωπικού εντός ΕΣΥ, πάντως, αφενός ικανοποιεί τους μνημονιακούς στόχους για περιορισμό έως και εξαφάνιση των νέων μόνιμων προσλήψεων στα νοσοκομεία, αφετέρου, δίνει μια εξήγηση στο «κούρεμα» των δαπανών για μισθοδοσία στον προϋπολογισμό του 2016. 
Εάν κάτι τέτοιο ισχύει πράγματι, τότε εκτός από την ανακολουθία για πρόσληψη μέχρι το τέλος του 2015 των 900 θέσεων που έχουν ήδη προκηρυχθεί, θα έχουμε και «ψαλίδισμα» των 3.500 προσλήψεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Κυβέρνηση.
Μέχρι σήμερα, πάντως, επίσημη και πειστική εξήγηση για το μειωμένο κονδύλι μισθοδοσίας ενώ αναμένονται μόνιμες προσλήψεις δεν έχει υπάρξει…

Αναδημοσίευση από:http://virus.com.gr