Σελίδες

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Περιφερόμενοι γιατροί αντί για μόνιμες προσλήψεις!

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες για μνημονια που βλαπτουν την υγεια   Στη... λύση των αποσπάσεων ειδικευμένων γιατρών καταφεύγει η κυβέρνηση προκειμένου να "αντιμετωπίσει" την τραγική υποστελέχωση των μονάδων υγείας.
Αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού οι οποίες- σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση- είναι η μόνη λύση για να αποτραπεί η κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας, επιλέγονται λύσεις-μπαλώματα οι οποίες ανακυκλώνουν, διευρύνουν και διαιωνίζουν το πρόβλημα.
Περισσεύει άραγε, ιατρικό προσωπικό σε πολλά Νοσοκομεία ώστε να αποσπασθεί για να καλύψει κενά κάποιων άλλων;



Η Κυβέρνηση φαίνεται να οδηγείται στη γενίκευση του μοντέλου «μονά-ζυγά» όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το αγαθό της δημόσιας-δωρεάν υγείας.
Το μοντέλο αυτό προτάθηκε από την 6η ΥΠΕ και αφορούσε τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας.  Λόγω έλλειψης γιατρών,  προτάθηκε να εφημερεύει τις μονές μέρες του μήνα ο χειρουργικός τομέας του ενός Νοσοκομείου και τις ζυγές μέρες ο χειρουργικός τομέας του άλλου!
Ο σταθερός βηματισμός της Κυβέρνησης στον νεοφιλελεύθερο-μνημονιακό μονόδρομο, δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες. 
 Η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με αναστολή λειτουργίας ή κλεισίματα τμημάτων των Δημόσιων Νοσοκομείων, δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές.
Οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι τέτοιες που δεν έχει περιθώρια για πολιτικές αποφάσεις που θα οδηγούσαν σε ουσιαστικές λύσεις πρός όφελος της υγείας του λαού.
Είναι νωπές ακόμα οι ομολογίες και των υπουργών υγείας πως «κάθε μέτρο της κυβέρνησης που επιφέρει έστω και το ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος, περνάει από την έγκριση της τρόϊκα».
Για τους τοκογλύφους-δανειστές, η υγεία του λαού  είναι "δημοσιονομικό κόστος" και η  προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αποπληρωμή του δανείου. 
Το νεοφιλελεύθερο δόγμα της "δημοσιονομικής πειθαρχείας" το οποίο έχει ασπασθεί η κυβέρνηση,  την οδηγεί στην εξεύρεση νέων "δημιουργικών αλχημειών".
 Μετά τα «μονά-ζυγά» εφευρέθηκαν οι μόνιμες... αποσπάσεις.
Έτσι, με την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 23 Μαρτίου, οι ειδικευμένοι γιατροί των νοσοκομείων θα μπορούν να αποσπώνται για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, για χρονικό διάστημα έως έξι μήνες συνολικά ανά θητεία, σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία, πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία και αποκεντρωμένες μονάδες Υγείας.
Η απόσπαση θα μπορεί να γίνεται και σε υγειονομική μονάδα διαφορετικής ΥΠΕ.