Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Εκλογές για το Σωματείο του Νοσοκομείου Παίδων "Π & Α Κυριακού"

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονεσ για νοσοκομειο παιδων αγλ κυριακουΣτις 8 και 9 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθούν στο Νοσοκομείο Παίδων (Π&Α Κυριακού) οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σωματείο εργαζομένων.
Σε μια περίοδο όπου η δημόσια υγεία βρίσκεται στο στόχαστρο της μνημονιακής βαρβαρότητας και τα δημόσια Νοσοκομεία στενάζουν από τραγικές ελλείψεις προσωπικού και χρηματοδότησης, τα Σωματεία εργαζομένων καλούνται να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και τη σωτηρία του δημόσιου συστήματος υγείας.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από Σωματεία αγωνιστικά, μακριά από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό κάθε μορφής και κοπής. Έχουν ανάγκη από διοικήσεις Σωματείων που δεν θα κινούνται στη λογική του παραγοντισμού, της ρουσφετολογίας, του εναγκαλισμού με τους Διοικητές και κάθε λογής  κυβερνητικούς  ή άλλους παράγοντες.
Οι  εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από Σωματεία με δημοκρατική λειτουργία. Σωματεία που θα είναι αποφασισμένα να δώσουν μαζί με όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, ενωτικούς και νικηφόρους αγώνες για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για προσλήψεις, χρηματοδότηση, για την υπεράσπιση της δωρεάν και δημόσιας υγείας.
Η παράταξη  "Αγωνιστική Ενωτική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή" (ΑΕΠΑ) βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η ΑΕΠΑ έχει καταγραφεί στη συνείδηση των εργαζομένων για τη σταθερή προσήλωσή της στη δημοκρατική λειτουργία του Σωματείου, στην οργάνωση μαζικών γενικών συνελεύσεων και κινητοποιήσεων, όταν παρατάξεις του παλαιού κυβερνητικού συνδικαλισμού που τώρα εμφανίζονται με "αντιμνημονιακό" μανδύα, υπονόμευαν στην πράξη κάθε μαζική διαδικασία και κινητοποίηση.
Δείτε την εκλογική διακήρυξη και το ψηφοδέλτιο της ΑΕΠΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΑΕΠΑ
ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΣΤΙΣ 8 & 9 ΜΑΡΤΗ 2016
Συνάδελφοι-ισσες
Στις 8-9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του σωματείου μας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ
Οι εκλογές γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους, με την εργατική αντίσταση να δυναμώνει.Έχοντας σπάσει οι αυταπάτες ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης θα λυθούν τα προβλήματα, οι δρόμοι πλημμύρισαν από απεργούς. Στους εκβιασμούς και στην χρεοκοπία απαντάμε με την διαγραφή του χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς.Τα νοσοκομεία κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων, χωρίς διοικητές και τραπεζίτες μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα.
Στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων το 2014, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έδωσαν μια σημαντική θέση στην παράταξη της ΑΕΠΑ, η οποία αναλογιζομένη τις ευθύνες της, πάλεψε ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και ενάντια στους συνδικαλιστικούς εκφραστές ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ), που δεκαετίες τώρα λειτουργούσαν ως δεκανίκι στις πολιτικές διάλυσης της Δημόσιας Υγείας και των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων.
ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΔΑΜΕ: ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ – ΑΝΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ - ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ – ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ - ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ στο βωμό των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.
Στην υγεία οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζουν:
- να συρρικνώνουν και να οδηγούν στην εργασιακή εξόντωση τους συναδέλφους: χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στη σύνταξη χωρίς καμία πρόσληψη αναδεικνύοντας νέες μορφές εργασίας στο Δημόσιο (συμβάσεις μίσθωσης έργου – μπλοκάκια, κα) θα είναι το νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων που επιβάλλει το Μνημόνιο.
- να διαλύουν την δημόσια υγεία: η κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας μειώθηκε κατά 40% τα τελευταία 5 χρόνια, οι υλικοτεχνικές ελλείψεις είναι καθημερινές, τμήματα, υπηρεσίες και κλίνες απειλούνται με λουκέτο.
- να στηρίζουν τα συμφέροντα της ιδιωτικής υγείας: ενοικίαση ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ, περισσότερες αναθέσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Και σ΄ αυτές τις εκλογές η παράταξη ΔΗΣΥ τολμά για πολλοστή φορά να ζητά τη ψήφο των εργαζομένων, ώστε να διαιωνίσει τις μικροπολιτικές, τη συνδιοίκηση, την κατάχρηση της εξουσίας, την εκφύλιση του συνδικαλιστικού κινήματος.

  Η δράσης της περιορίστηκε στις ενδοσυνεννοήσεις και τις διαμεσολαβήσεις με τους παράγοντες της 1ης ΥΠΕ και της Διοίκησης και των Διευθύνσεων του Νοσοκομείου, γεγονός που συνέβαινε κατ΄ επανάληψη, λειτουργώντας αντιδημοκρατικά, παρακάμπτωντας ακόμα και το Διαπαραταξιακό Προεδρείο του Σωματείου, παρά τις επανηλλημένες αντιρρήσεις μας ως ΑΕΠΑ. 

Δηλώνουν “αντιμνημονιακοί” αλλά στη πραγματικότητα δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στη δύναμη των εργαζομένων. Οι περισσότερες Γενικές Συνελεύσεις και οι κινητοποιήσεις έγιναν κάτω από τη δική μας πίεση και ακόμα και όταν συμφωνούσαμε ομόφωνα οι ίδιοι στη πράξη σαμπόταραν συνειδητά τη οργάνωση και προετοιμασία τους. 
 
Τα καθήκοντα της υπεράσπισης των δημόσιων νοσοκομείων και των κοινωνικών παροχών μόνο η κοινή δράση και συσπείρωση ευρύτερων αγωνιστικών και αριστερών δυνάμεων που θα αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος για την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών και για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων μπορεί να φέρει σε πέρας.

Η ψήφος στους υποψήφιους της ΑΕΠΑ στις 8 και 9 Μάρτη θα είναι ψήφος
ΠΑΛΗΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα
ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ.

                          Το ψηφοδέλτιο της ΑΕΠΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
                                                              ΑΕΠΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΑΛΙΦΙΕΡΗ ΜΑΡΙΑ ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΕΜΦΑΝΗΣΤΡΙΑ

ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΓΑΛΑΝΗ ΜΑΡΘΑ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΑΚΟΥ ΠΑΓΩΝΑ ΤΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΑΖΟΛΕΑ ΕΛΕΝΗ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

ΚΩΤΣΙΑ ΑΛΚΗΣΤΗ ΕΙΔΙΚ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΛΕΛΕΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η/Υ

ΛΥΣΙΚΑΤΟΥ ΖΑΝΝΕΤΑ ΕΙΔΙΚ, ΓΕΝ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΡΑΦΤΟΓΙΑΝΝΗ ΒΙΚΗ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΡΗΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

ΤΖΕΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΣΙΑΜΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΑΡΙΝΑ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

ΦΩΣΚΟΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΥΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑΣ

ΧΑΝΙΑΛΑΚΗ ΣΙΣΣΥ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ