Σελίδες

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Όχι από το ΣτΕ στην επιστροφή τριών «έκπτωτων» διοικητών νοσοκομείων.

ste-eksoterikosxoros-apnet Απέρριψε το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ' αριθμ. 45 - 47/2016 αποφάσεις, τις προσφυγές των τέως διοικητή του «Ευαγγελισμού», Αναστάσιου Γρηγορόπουλου, αναπληρωτή διοικητή του Παίδων Πεντέλης, Αριστείδη Ζούμπου, και αναπληρωτή διοικητή «Τζάνειου», Γεώργιου Γρηγοριάδη, μέσω των οποίων ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις του υπουργού Υγείας με τις οποίες έληξε πρόωρα η τριετής θητεία τους στα νοσοκομεία όπου υπηρετούσαν.

Όπως υποστήριζαν, ανάμεσα στα άλλα, δεν έχουν άλλη απασχόληση μετά την πρόωρη λήξη της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που είχαν με τα νοσοκομεία, καθώς και ότι αντιμετωπίζουν ζητήματα άμεσου κινδύνου βιοπορισμού τους. Επίσης, όπως ισχυρίζονται, από την αιφνίδια παύση των καθηκόντων τους ως διοικητών νοσοκομείων, προκλήθηκε βαρύτατο πλήγμα στη φήμη τους.
Στις αποφάσεις του το Γ' Τμήμα του ΣτΕ, ωστόσο, αναφέρει ότι οι τέως διοικητές δεν προσκόμισαν τα αναγκαία στοιχεία που να αποδεικνύουν το ετήσιο εισόδημά τους και τη συνολική περιουσιακή τους κατάσταση, έτσι ώστε να εξακριβωθεί ο άμεσος κίνδυνος βιοπορισμού τους που επικαλούνται, με αποτέλεσμα να απορριφθούν οι ισχυρισμοί τους, καθώς κρίθηκε ότι οι λόγοι που επικαλούνται δεν είναι «προδήλως βάσιμοι».