Σελίδες

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων "Λαϊκού": Βρήκαν το άλλο άκρο !

Ανακοίνωση - καταγγελία
Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των συναδέλφων που καλούνται σε ΕΔΕ για την μαζική συγκέντρωση-διαμαρτυρία πού πραγματοποίησαν στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας εργαζόμενοι και πολίτες κατά τη διάρκεια των γνωστών "ελέγχων" απο τούς ράμπο του Άδωνη.
 Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι έλεγχοι αυτοί δεν έχουν στόχο την καταγραφή των τραγικών    ελλείψεων σε προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό στα Νοσοκομεία.
Δεν έχουν στόχο να ενημερώσουν το Υπουργείο ότι στα Νοσοκομεία επικρατούν συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους, ότι παραβιάζεται συστηματικά η εργατική νομοθεσία.
Δεν έχουν στόχο να ενημερώσουν για την απίστευτη ταλαιπωρία των ασθενών και για τις επισφαλείς συνθήκες νοσηλείας τους. 
Αλλού είναι ο στόχος:

Η κατασυκοφάντηση και η τρομοκράτηση των εργαζομένων, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία και να κρύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία και γενικότερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ποιούς παραπέμπουν για ΕΔΕ ;
Τον πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου, όπως επίσης  τον πρόεδρο και ένα μέλος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας.
Και οι 4 είναι μέλη της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας", της παράταξης που "έχουν βάλει στο μάτι" γιατί έχει έρθει σε σύγκρουση με τις πολιτικές τους, αλλά και με τις λογικές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατείας, του κυβερνητικού συνδικαλισμού, και του συμβιβασμού.
Στους σχεδιασμούς της μνημονιακής συγκυβέρνησης, είναι η φίμωση και ο στραγγαλισμός των συνδικάτων, η ποινικοποίηση των αγώνων, η επαγγελματική και υπηρεσιακή εξόντωση όποιων συναδέλφων βρίσκονται στην πρωτοπορία του αγώνα με ανιδιοτέλεια, χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς.
Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν !
Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη, είναι καθήκον και όπλο μας !
Η Ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτής της κυβέρνησης, γίνεται κάθε μέρα όλο και πιό αναγκαία.
 
         Όχι στην πονικοποίηση των αγώνων.
         Όχι στις διώξεις των αγωνιστών-συναδέλφων
.
Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων "Λαϊκού"