Σελίδες

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

«Η Ιταλία ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει το ευρώ»

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο πρόεδρος του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo Χανς Βέρνερ Σιν. Σύμφωνα με το ίδιο, ο (τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας ) Σίλβιο Μπερλουσκόνι , το 2011, είχε ενεργοποιήσει τη διαδικασία εξόδου της χώρας του από την ευρωζώνη. 



Ο Χανς Βέρνερ Σιν είπε -, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που οργάνωσε η εφημερίδα "Sueddeutsche Zeitung"- ότι το φθινόπωρο του 2011 ο τότε πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για να βγει η χώρα του από το ευρώ. Πρόκειται για την περίοδο που τα ιταλικά επιτόκια δανεισμού είχαν παρουσιάσει μεγάλη άνοδο, ο Μπερλουσκόνι είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση και είχε αντικατασταθεί από τον τεχνοκράτη Μάριο Μόντι.
Ο τραπεζίτης Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε βιβλίο του τονίζει ότι η απειλή εξόδου από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν δείχνει να είναι μια ωφέλιμη διαπραγματευτική στρατηγική. "Δεν είναι τυχαίο ότι η παραίτηση του Μπερλουσκόνι έφτασε μετά την αναφορά του- σε ιδιωτικές συνομιλίες με κυβερνήσεις άλλων χωρών- στη δυνατότητα να εξέλθει, η χώρα, του ευρώ" σημείωνε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ:enet.gr