Σελίδες

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ανάγκη για δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης

"Αν και είναι αποπροσανατολιστικό να εστιάζουμε την απάντηση στην κρίση στη βουλευτική αποζημίωση, πιστεύω ότι η Βουλή πρέπει να ακούσει τη βοή, τις διαμαρτυρίες και τα μηνύματα από την κοινωνία και να προχωρήσει σε δραστική μείωση της συνολικής βουλευτικής αποζημίωσης".





Στην τοποθέτηση του κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό της Βουλής, ο Παν. Λαφαζάνης μεταξύ άλλων ανέφερε.
" Το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης δεν είναι η αιτία που η χώρα ζει το χειρότερο δράμα της ιστορίας της σε ειρηνική περίοδο, ούτε η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης θα δόσει καμμιά ουσιαστική απάντηση στην ελληνική τραγωδία. Η βουλευτική αποζημίωση μπορεί να μειώνεται και τα πράγματα να βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο. Και αυτό γιατί η πορεία της χώρας εξαρτάται από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές και από τους πολιτικούς συσχετισμούς στη Βουλή και αυτά πρέπει να αλλάξουν ριζικά."
Ο Παν. Λαφαζάνης στη συνέχεια υπογράμμισε ότι "αν και είναι αποπροσανατολιστικό να εστιάζουμε την απάντηση στην κρίση στη βουλευτική αποζημίωση, πιστεύω ότι η Βουλή πρέπει να ακούσει τη βοή, τις διαμαρτυρίες και τα μηνύματα από την κοινωνία και να προχωρήσει σε δραστική μείωση της συνολικής βουλευτικής αποζημίωσης. Η Βουλή οφείλει να στείλει το μήνυμα ότι αντιλαμβάνεται τί συμβαίνει στην κοινωνία και την τραγωδία που η τελευταία βιώνει. Η πρότασή μας για δραστική μείωση τη συνολικής βουλευτικής αποζημίωσης αποκτά, λόγω της συγκυρίας, μια ιδιαίτερη σημασία και επικαιρότητα και μια ιδιαίτερη αξία για τη δημοκρατία και γι΄αυτό πρέπει να οδηγήσει σε μια θεσμική πρωτοβουλια διαλόγου για την υλοποίησή της".

ΠΗΓΗ:iskra.gr