Σελίδες

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο αγώνας των καθαριστριών, φιλοξενούμενη ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεία τους

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο αγώνας των καθαριστριών, φιλοξενούμενη ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεία τουςΦιλοξενούμενες των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στο Στρασβούργο, είναι οι 30 αγωνιζόμενες καθαρίστριες. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία από κοινού με τη Σοφία Σακοράφα κάλεσαν τις καθαρίστριες στο Ευρωκοινοβούλιο, πρότεινε στους ευρωβουλευτές της Αριστεράς να φορέσουν τις μπλούζες με τις σκούπες και τα κόκκινα γάντια που έγιναν σύμβολο του αγώνα των 595 γυναικών.
Η αντιπροσωπεία των αγωνιζόμενων καθαριστριών κλήθηκε στο Στρασβούργο με την ευκαιρία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σκοπό να ενημερωθούν οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς και άλλων πολιτικών ομάδων για την πορεία του αγώνα τους, που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Σήμερα θα παραχωρήσουν και συνέντευξη Τύπου, ενώ έχουν επαφές με ευρωβουλευτές, αλλά και συνδικάτα από τη Γαλλία και με εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Στη σημερινή συνεδρίαση της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/ΝGL) η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα πρότεινε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης των ευρωβουλευτών στις 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Ζήτησε από όλους τους ευρωβουλευτές της Αριστεράς να φορέσουν στη διάρκεια της Oλομέλειας τις χαρακτηριστικές μπλούζες με τις σκούπες και τα κόκκινα γάντια των καθαριστριών που έγιναν σύμβολο του αγώνα τους.
Υπενθυμίζεται ότι αυτήν την Παρασκευή, 5 καθαρίστριες – μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής - καλούνται να απολογηθούν στη ΓΑΔΑ, για κατηγορίες που τις βαρύνουν από τις 10 Ιουλίου, όταν για άλλη μια φορά αντιμετώπισαν την αστυνομική βία.
"Έναν χρόνο τώρα δεν υποκύψαμε ούτε στην επιχείρηση κατασυκοφάντησής μας, ούτε στις διαρκείς κατασταλτικές επιθέσεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι οι κατηγορίες δεν στέκουν και θα καταπέσουν. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας των καθαριστριών θα νικήσει», τονίζουν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες στην ανακοίνωσή τους.

Αρεοπαγίτης προτείνει την αναίρεση της απόφασης του Πρωτοδικείου

Να παραμείνουν οι καθαρίστριες σε καθεστώς διαθεσιμότητας και εκτός του υπουργείου Οικονομικών και των ΔΟΥ, φέρεται να προτείνει στο Εργατικό Τμήμα Άρειου Πάγου ο αρμόδιος αρεοπαγίτης εισηγητής.
Ειδικόταρα, όπως ανέφερε το ΑΜΠΕ, ο αρεοπαγίτης θα προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες.
Την ερχόμενη εβδομάδα στο Β/2 Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αναμένεται να επισημάνει ότι το Πρωτοδικείο υπερέβη τη δικαιοδοσία του, καθώς οι καθαρίστριες έχουν περιέλθει σε κατάσταση διαθεσιμότητας και δεν έχουν απολυθεί.
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Μαΐου, οι καθαρίστριες πέτυχαν μια τεράστιας σημασίας δικαστική νίκη, όταν το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε να επιστρέψουν στη θέση τους. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή 397 από τις 465 καθαρίστριες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Με αυτήν, ζητούσαν να αποσυρθεί η ΚΥΑ και να επαναπροσληφθούν.
ΠΗΓΗ:avgi.gr