Σελίδες

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα αγωγή Μητσοτάκη κατά ΑΔΕΔΥ και απεργίας – αποχής από «αξιολόγηση»

mitsotakis-aksiologisi 
Συνεχίζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση τις επιθέσεις της εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος και του δικαιώματος των εργαζομένων στο «απεργείν», με τη νέα αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ, που κατέθεσε την Παρασκευή 5/9 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την αποχή – απεργία διαρκείας από την «αξιολόγηση» των δημόσιων υπαλλήλων. Αυτή τη φορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στρέφεται κατά της ίδιας μορφής και του περιεχομένου της απεργίας. Η νέα αγωγή θα εκδικαστεί την Δευτέρα στις 13:30.
Αντιδρώντας, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου να δώσουν δυναμικό «παρών», τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 13:00, στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 5, αίθουσα 2), όπου και εκδικάζεται η νέα αγωγή του Δημοσίου.

«Η κυβέρνηση -δολιχοδρομώντας και αρνούμενη να αποδεχθεί, τις μέχρι σήμερα αρνητικές για την ίδια, δικαστικές αποφάσεις- επιχειρεί για μία ακόμη φορά να εντάξει τη Δικαιοσύνη στους σχεδιασμούς της για τη χειραγώγηση και αντιδραστική αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, τη συρρίκνωση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, τις απολύσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο και την εκχώρηση κοινωνικών αρμοδιοτήτων του Δημοσίου στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, κυβέρνηση και τρόικα προωθούν σχέδιο για κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων», σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της συγκυβέρνησης, λέγοντας ότι:
«...για μία ακόμη φορά, στο δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων, στέλνει την ΑΔΕΔΥ στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή από τη διαδικασία “αξιολόγησης” και του επανελέγχου με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων εργασίας ορισμένου σε αορίστου χρόνου χιλιάδων εργαζομένων, που οι ίδιοι είχαν επικυρώσει πριν αρκετά χρόνια».
Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί αγωγή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εναντίον της ΑΔΕΔΥ που αφορούσε τον τρόπο που είχε ληφθεί η απόφαση για την προκήρυξη της απεργίας. Η τότε απόφαση του δικαστηρίου, του Εφετείου Αθηνών, έκρινε «παράνομη» -για τυπικά και μόνο λόγους- την απεργία ως το Όργανο που έπρεπε να την κηρύξει (έκρινε ως αρμόδιο το Γενικό Συμβούλιο και όχι την Εκτελεστική Επιτροπή). Αποτέλεσμα ήταν, στις 30 Αυγούστου, να υπάρξει επανεκκίνηση της αποχής – απεργίας διαρκείας, με απόφαση του Γ/Σ της ΑΔΕΔΥ.
Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ θέλει να σημειώσει προς τους εργαζομένους του δημόσιου τομέα ότι «η συνέχιση της απεργίας – αποχής από την ΑΔΕΔΥ, ανεξάρτητα από τους ελιγμούς της συγκυβέρνησης, αλλά και την απόφαση του Δικαστηρίου, είναι ο μοναδικός δρόμος για την πλήρη κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος και θα οδηγήσει το Δημοσιοϋπαλληλικό Κίνημα σε μια μεγάλη νίκη μέσα στη μνημονιακή περίοδο.
»Απέναντι σε αυτή την ανάγκη, όλες οι δυνάμεις του Δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος πρέπει να πάρουν καθαρή θέση. Το ΜΕΤΑ Δημοσίου θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου ο αγώνας να συνεχιστεί με την ίδια ένταση και αποτελεσματικότητα».
Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ, τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην παρασυρθούν από τους κυβερνητικούς ελιγμούς και τις ωραιοποιήσεις που επιχειρούν στην βάρβαρη πολιτική της «αξιολόγησης» και δυναμικά μαζί με τα σωματεία τους να ακυρώσουν στην πράξη την «αξιολόγηση», που οδηγεί σε απολύσεις, σε λουκέτα υπηρεσιών και νέες μειώσεις στους καρατομημένους μισθούς μας.
ΠΗΓΗ: ergasianet.gr