Σελίδες

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Πανελλαδική στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη για την δημιουργία της ΕΣΑΝ Α.Ε.

Πανελλαδική στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη για την δημιουργία της ΕΣΑΝ Α.Ε. Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το πέρας του ωραρίου έχει κηρύξει για την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με το οποίο δημιουργείται η ανώνυμη εταιρεία του δημοσίου, ΕΣΑΝ Α.Ε., και ψηφίζεται επίσης την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στη Βουλή.


Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς του ΕΣΥ να συμμετάσχουν επίσης στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) στις 12.30 μ.μ. της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου, έξω από την Βουλή.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, η σύσταση της ΕΣΑΝ Α.Ε. "σηματοδοτεί την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας", ενώ χαρακτηρίζει ως επουσιώδεις τις τροποποιήσεις στις οποίες προέβη ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, οι οποίες, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «δεν αλλάζουν την ουσία των δραματικών επιπτώσεων στους ασθενείς, τα νοσοκομεία και τους γιατρούς".
ΠΗΓΗ:ygeia360.gr