Σελίδες

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

«Στον αέρα» το Δημόσιο

Με έκδηλη την αγωνία ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης φτάνει να απειλεί θεούς και δαίμονες, επικαλούμενος τον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών. Απειλεί με εισαγγελέα, υπεραμυνόμενος των ελέγχων, ενώ βρήκε στο πρόσωπο της νέας περιφερειάρχη Αττικής ένα νέο εχθρό. Στήνει μια κόντρα για να καλύψει την αδυναμία του.
Κρύβει ο υπουργός ότι η κινητικότητα στους δήμους βρίσκεται «στον αέρα» και κινδυνεύει να τιναχθεί. Αναζητεί 1.500 υπαλλήλους, προκειμένου να προχωρήσει η ενδοδημοτική κινητικότητα και μέσω αυτής θέλει να δείξει ότι παραμένει σε εθελοντική βάση. Εξ ου και πηγαίνει από παράταση σε παράταση, ενώ το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας κυριαρχεί στις τάξεις των υπαλλήλων.

Πίσω από το νέο εχθρό, που βρήκαν στο πρόσωπο της Ρένας Δούρου, οι κυβερνώντες επιχειρούν να κρύψουν τα δικά τους ρουσφέτια, που εδώ και δεκαετίες είχαν αναγάγει σε βαριά βιομηχανία. «Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του Δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν» ήταν η απάντηση που έδωσε η περιφερειάρχης. Αλήθεια, ποιοι τους διόρισαν, ποιοι ανακάλυψαν τέτοιες μεθόδους, ποιοι έκαναν τα στραβά μάτια;
Είναι γνωστό ότι ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημόσιων υπηρεσιών. Μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο δειγματοληπτικά ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού. Συνεπώς, ο κ. Μητσοτάκης αλλού θα πρέπει να στείλει εισαγγελέα, εφόσον επιδιώκει έλεγχο με κάθε μέσο.
Η πολιτική κόντρα ήρθε πριν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο, σε οργανισμούς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με φόντο το φιάσκο της αξιολόγησης. Η σημαία που υψώνει η περιφερειάρχης Αττικής και το μέτωπο που συγκροτεί μαζί με τους 19 «ανυπάκουους» δημάρχους έρχεται να συγκρουστεί ευθέως με την πολιτική του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που οραματίζεται από τώρα νέους «μεταρρυθμιστικούς στόχους».
Οι υπηρεσίες προς τους πολίτες τελούν υπό διαρκή υποβάθμιση, το προσωπικό βρίσκεται σε μόνιμο καθεστώς ανασφάλειας και η κυβέρνηση επιλέγει να ακολουθεί πειραματικές διαδικασίες αδιαφορώντας για τα θύματα. Παίζουν θέατρο για πείσουν με έωλα επιχειρήματα τους πολίτες, αλλά στοχεύουν αλλού: να υποδυθούν τους καλούς μαθητές των Μνημονίων. 
ΠΗΓΗ:enet.gr