Σελίδες

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Οι διαδηλώσεις στη ΔΕΘ

Στους δρόμους συνδικάτα, κόμματα και οργανώσεις προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στη πολιτική λιτότητας και εξαθλίωσης της κυβέρνησης με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ 
 Δείτε ζωντανά τις διαδηλώσεις στη ΔΕΘ από την ΕΡΤ3, ΕΔΩ.

Ακολουθεί συνεχής ενημέρωση από τις κινητοποιήσειςΣημειώνεται ότι απαγορεύονται, με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης, «για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».

Η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους όπως και αυτή των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς από την Καμάρα προς τη ΔΕΘ, ενώ σε εξέλιξη είναι και το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ από Αγαλμα Βενιζέλου. Μαζικό παρών στις διαδηλώσεις δίνουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι απεργοί της Coca-Cola και οι εργαζόμενοι της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ. Στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε στο thestival.gr: «Με τα ΘΑ του Σαμαρά και τα ψίχουλα τα οποία μοιράζει, η χώρα δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βάλτο. Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με συκοφαντίες για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει η αφετηρία ενός μεγάλου, φθινοπωρινού, εργατικού λαϊκού κινήματος που θα σαρώσει τις μνημονιακές πολιτικές» (δείτε το βίντεο στις 19:05).
 

Συνεχής ενημέρωση:

20:10 Σπρέι πιπεριού έριξε αστυνομικός των ΜΑΤ στη πορεία των αντιεξουσιαστών μετά απο διαπληκτισμό.
20:05 Η κεφαλή της πορείας των συνδικάτων βρίσκεται αυτήν την ώρα στο ύψος της οδού Στρατηγού Καλάρη, αναπτύσσεται σε όλη την λεοφώρο Νίκης και το τέλος της ακόμη κατεβαίνει την οδό Βενιζέλου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι διαδηλωτές της πορείας φτάνουν τους 15.000 -20.000. (πηγή: alterthess.gr).
20:00 Μαρτυρία προσαχθέντα: «Μας απειλούσαν και έλεγαν ότι είχαν νεύρα» (ηχητικό). Σύμφωνα με πληροφορίες στις 50 έχουν φτάσει οι προληπτικές προσαγωγές ακόμη και ανθρώπων που πήγαιναν στις δουλειές τους ή είχαν κατέβει για βόλτα. Σταδιακά οι προσαχθέντες αφήνονται ελεύθεροι, ενώ υπάρχουν άτομα που κρατούνται ακόμη από τις 7 το πρωί.
19:45 Φραγμός της αστυνομίας προς τα δυτικά. Κλούβα των ΜΑΤ μπροστά στην Τράπεζα της Ελλάδας. Στην πλατεία ΧΑΝΘ η πορεία του ΠΑΜΕ. Η πορεία θα κάνει στάση στην πλατεία Σιντριβανίου όπου ροδακινοπαραγωγοί της ΠΑΣΥ θα ρίξουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ροδάκινα. Ξεκίνησε στις 19:30 η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, με μεγάλη συμμετοχή, από την συμβολή των οδών Βενιζέλου με Εγνατία και κατεβαίνει την οδό Βενιζέλου προς την λεωφόρο Νίκης (πηγή: alterthess.gr).
Embedded image permalink
19:40 Έχει ξεκινήσει η πορεία ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ από το άγαλμα του Βενζιέλου. Το δρομολόγιο που ανακοίνωσαν ότι θα ακολουθήσουν είναι Βενιζέλου-Λεωφόρος Νίκης- Πλατεία ΧΑΝΘ. Στην πορεία συμμετέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, Παν. Λαφαζάνης, Λ.Αμανατίδου και Δ. Χαραλαμπίδου (πηγή: thesstoday.gr). Σιγά-σιγά οι διαφορετικές πορείες ενώνονται η μια πίσω από την άλλη επί της Τσιμισκή με μέτωπο προς τη ΔΕΘ (πηγή: @dromografos).
19:20 Σε ασφυκτικό κλοιό το μπλοκ της Χαλκιδικής όπως και όλοι οι διαδηλωτές στην αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη (@dromografos):
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
19:12 Από τη Τσιμισκή προς τη ΔΕΘ κατευθύνεται το μπλόκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε από τη Καμάρα. Διμοιρίες των ΜΑΤ «συνοδεύουν» τη πορεία (stokokkino.gr). 
19:05 «Με τα ΘΑ του Σαμαρά και τα ψίχουλα τα οποία μοιράζει, η χώρα δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βάλτο. Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με συκοφαντίες για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει η αφετηρία ενός μεγάλου, φθινοπωρινού, εργατικού λαϊκού κινήματος που θα σαρώσει τις μνημονιακές πολιτικές» δήλωσε στο thestival.gr ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης:
19:00 Σε εξέλιξη μεγάλη  πορεία από την πλατεία Αγίας Σοφίας. Διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα που επιχειρείται εξόρυξη χρυσού (Κιλκίς, Θράκη, Σέρρες, Χαλκιδική) αυτήν την ώρα η πορεία κατεβαίνουν την Καρόλου Ντηλ και μέσω της οδού Τσιμισκή κατευθύνονται προς την ΔΕΘ. Παλμός και συνθήματα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Σε εξέλιξη και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους. Το παρών δίνει και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Πανοραμική φωτογραφία από την πλατεία Αριστοτέλους, πριν από λίγο:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
18:40 Στο άγαλμα Βενιζέλου έφτασαν με πορεία από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 οι εργαζόμενοι της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ. Σε εξέλιξη βρίσκεται και συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στα γραφεία των νεοναζί στην οδό Καζαντζάκη. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν θα πραγματοποιήσουν πορεία (πηγή: voria.gr).
18:20 Το ΠΑΜΕ στην Αριστοτέλους - Στους δρόμους και οι απεργοί της coca - cola (από @dromografos s):
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
17:55 Πληροφορίες του alterthess.gr κάνουν λόγο για 20 προληπτικές προσαγωγές έξω από το "Καζάνι που βράζει" και το "Art Core".
 17:45 Διαδηλωτές από τη Χαλκιδική στο πλαίσιο της κινητοποίησης των Επιτροπών Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας ετοιμάζουν πανό που αναφέρεται στις διεκδικήσεις Βαρδινογιάννη 53.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης στη Σιθωνία (πηγή: alterthess.gr): 
17:30 Κόσμος έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνεται στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου καλούν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Μόλις έφτασε και ένα λεωφορεία από τα Ορμύλια Χαλκιδικής. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 προσαγωγές έξω από "Καζάνι που βράζει" (πηγή: alterthess.gr).
14:30 Ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα με τους ομολογιούχους στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης. Οι ομολογιούχοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το υπουργείο και οι δυνάμεις των ΜΑΤ αντέδρασαν άμεσα, απωθώντας τους (πηγή: thesstoday.gr).
12:20 Από την πλατεία Αγίας Σοφίας ξεκίνησε η πορεία των εκπαιδευτικών και κατεύθυνση το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. 
Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αυτή την ώρα στον Λευκό Πύργο και εκεί πρόκειται να μείνουν καθώς η Αστυνομία δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν την πορεία τους προς το Βελλίδειο.
 «Μπλόκο» της Αστυνομίας στην πορεία των εκπαιδευτικών -Τους σταμάτησαν στο Λευκό Πύργο (φωτο)
(Πηγή: seleo.gr)
11:10 Στην πλατεία Αγίας Σοφίας συγκεντρώνονται αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων που σκοπεύουν να κινηθούν με πορεία προς το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο ωστόσο στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που πιθανότατα δεν θα τους επιτρέψουν να κινηθούν πέρα από την πλατεία της ΧΑΝΘ όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι και ομολογιούχοι.
ΤΩΡΑ - Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στην πλατεία Αγίας Σοφίας
Στην πλατεία της ΧΑΝΘ συγκεντρώνονται αυτη την ώρα οι ομολογιούχοι.
(Πηγή: seleo.gr)
Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης: Σάββατο 6/9, 6 μ.μ., Εγνατίας και Βενιζέλου 
Σχετικά καλέσματα - ανακοινώσεις:
ΠΗΓΗ:left.gr