Σελίδες

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Με αυτοκίνητα της Βουλής τα τάγματα εφόδου της ΧΑ

Χρήση βουλευτικών αυτοκινήτων για ιδιωτική χρήση - στην προκειμένη περίπτωση επιθέσεις κατά αντιφασιστών, ρουσφέτια και βόλεμα οικείων, απόλαυση βουλευτικών προνομίων για λήψη δανείων. Είναι μερικοί από τους τρόπους δράσεις της - κατά τ' άλλα «αντισυστημικής» - Χρυσής Αυγής. 

Το αυτοκίνητο της Βουλής που μετείχε στην επίθεση του Τάγματος Εφόδου σε αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της Ηλιούπολης στις 10 Ιουλίου 2013 είχε δοθεί στον Λαγό. Πρόκειται για την επίθεση περίπου 50 εποχούμενων χρυσαυγιτών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» στις 10.7.2013. Η αστυνομία που προσέτρεξε κατέγραψε τους αριθμούς όσων δίτροχων πρόφτασε, καθώς και την πινακίδα ενός αυτοκινήτου. Με τον σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μέχρι τις 31.7.2013, αποδείχτηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία leasing. Και όταν ρωτήθηκε εγγράφως, η εταιρεία αποκάλυψε ότι το αυτοκίνητο αυτό είναι μισθωμένο στη Βουλή των Ελλήνων.
Η απάντηση αυτή δόθηκε στις 3.9.2013. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, μόλις στις 28.2.2014 η Βουλή ξεκαθάρισε ότι το αυτοκίνητο αυτό της Βουλής που μετείχε στην επίθεση εναντίον του «Συνεργείου» έχει δοθεί στον Ιωάννη Λαγό, για το διάστημα από 5.7.2012 έως 30.9.2014.
«Δεύτερος τη τάξει» ο Ρουπακιάς
Την ίδια στιγμή, όχι μόνο «χαλαρή» σχέση δεν είχε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, με την Χρυσή Αυγή, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αλλά αλλά μάλλον ήταν «δεύτερος τη τάξει» μέσα στην τοπική της Νίκαιας. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα «Real News», το όνομα του Ρουπακιά φιγουράρει δίπλα σε εκείνο του πυρηνάρχη Γιώργου Πατέλη. 
Επίσης, σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από κάμερες ασφαλείας, και περιλαμβάνονται στον ογκωδέστατο φάκελο της υπόθεσης, καταγράφηκε καρέ-καρέ η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στις εικόνες που επίσης δημοσιεύει η Real News, διακρίνεται το αυτοκίνητο του Ρουπακιά στην οδό Παναγή Τσαλδάρη με τον ίδιο πεζό να κοιτάζει προς το σημείο που λίγα λεπτά αργότερα θα χτυπήσει με μαχαίρι στο στήθος τον Παύλο Φύσσα. Σε άλλο καρέ, φαίνεται το αυτοκίνητο να κινείται ανάποδα στον μονόδρομο, με κατεύθυνση την οδό Κεφαλληνίας. Λίγα λεπτά αργότερα ο Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός έπειτα από επίθεση με μαχαίρι και στην επόμενη φωτογραφία διακρίνονται δυο άτομα να τρέχουν ο ένας κοντά στον άλλο.
Άτοκα δάνεια και ρουσφέτια
Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», εδώ και περίπου τρεις μήνες μαίνεται ένας νέος «εμφύλιος» πόλεμος μεταξύ των στελεχών του «Πυρήνα Θεσσαλίας» και των κεντρικών γραφείων στην Αθήνα. Στην Λάρισα, κατά την εφημερίδα, στελέχη δέχονται τις κατηγορίες άλλων στελεχών για διορισμούς συγγενών και κατάχρηση προνομίων της Βουλής, όπως άτοκα δάνεια και μίσθωση πολυτελών κατοικιών. Όμως αυτά δεν συμβαίνουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μόνο στην Θεσσαλία, με αποτέλεσμα η προφυλακισμένη ηγεσία του νεοναζιστικού κόμματος να επιχειρεί μέσα από τον Κορυδαλλό να αποσιωπήσει το θέμα ώστε να μην χαθεί ο έλεγχος των τοπικών οργανώσεων. 
Μάλιστα σε ντοκουμένο που επικαλείται η εφημερίδα υψηλά ιστάμενος χρυσαυγίτης της Θεσσαλίας συνομιλεί με τον ευρωβουλευτή της οργάνωσης Γιώργο Επιτήδειο κατηγορώντας τον για τους διορισμούς οικείων ενώπιον άλλων μελών. «Είναι σωστό να διορίζει ο ένας την κόρη του αλλουνού; Θεωρείται αλισβερίσι;» είναι η πρώτη ερώτηση, για να απαντήσει ο ευρωβουλευτής: «Ενας στρατιωτικός υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι το σύστημα». Ο συνομιλητής του τον διακόπτει, λέγοντας: «Στοπ εδώ. Ο στρατιωτικός ορκίζεται στην πατρίδα. Αν θεωρείς ότι κάθε νόμιμο είναι και ηθικό, τότε εμείς είμαστε βλάκες ή εσύ πολύ έξυπνος». «Να ξέρετε ένα πράγμα. Οι Ελληνες είναι ελεύθεροι. Αλλά ελεύθερος Ελληνας λογάται μόνο όταν έχει ψυχή. Αυτοί εδώ (σ.σ.: δείχνει τους υποστηρικτές που παρακολουθούν) θα έχουν ψυχή και εσάς θα σας στείλουν στα Τάρταρα της κάλπης την επόμενη φορά. Τη Χρυσή Αυγή εννοώ. Αμείβεστε με 25.000...» λέει και ο ευρωβουλευτής τον διακόπτει για να σημειώσει: «Αμειβόμαστε με 11.000 και τα μισά τα δίνουμε στο κόμμα».
«Κάθε επερώτηση που γίνεται μέσα (σ.σ.: στη Βουλή) πόσο τη χρεώνετε;» συνεχίζει το πρώην στέλεχος και σημειώνει: «Δεν ισχύει ότι βουλευτές της Χρυσής Αυγής νοικιάζουν βίλες στην Πεντέλη; Δεν ισχύει ότι ο Παναγιώταρος... πήρε άτοκο δάνειο από τη Βουλή και είναι σε 70 επιτροπές με 150 ευρώ η ώρα, βουλευτές νοικιάζουν βίλες και τα πληρώνει η Βουλή; Αν εγώ στο αποδείξω, τι θα κάνεις από κει και πέρα;» «Λοιπόν να 'σαι καλά, να σου δίνει ο Θεός δύναμη να χαίρεσαι τα χρήματα, τα ταξίδια σου, τη θέση σου στην οικογένειά σου και εσείς σαν πρόβατα επί σφαγής πάτε να τους ψηφίσετε... Ψήφιζα τόσα χρόνια, αλλά τώρα, ούτε μισή ψήφος στη Χρυσή Αυγή», καταλήγει.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, το ένα τρίτο των μελών της ΚΟ της Χρυσής Αυγής, με πρώτο τον Ηλία Παναγιώταρο, έκαναν χρήση των προνομίων για άτοκα δάνεια που παρέχει το σύστημα, το οποίο κατά τα άλλα καταγγέλλουν. Άλλοι «αντισυστημικοί» είναι οι Δ.Κουκούτσης, Ν.Μίχος, Κ.Μπαρμπαρούσης, καθώς και ο Χρ.Αλεξόπουλος κατέθεσαν αίτημα για άτοκη δανειοδότησή τους μέσω του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του κοινοβουλίου και αμέσως έλαβαν τα ποσά που ζήτησαν. Πρόκειται για άτοκα δάνεια 10.000 έως 15.000 ο καθένας, που αποπληρώνουν μέσω παρακράτησης από τις μηνιαίες αποδοχές τους, για διάστημα μέχρι τέσσερα χρόνια.
ΠΗΓΗ:tvxs.gr