Σελίδες

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» - ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Α.Π. ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΥΣ! ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!
ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Μια μέρα μετά και την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, που με συντριπτική πλειοψηφία υποστήριξε τη μη αποστολή εγγράφων που να αφορών την «αξιολόγηση» - λαιμητόμο, η κυβέρνηση, πανικόβλητη, δια του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη δήλωσε προκλητικά και ανερυθρίαστα ότι θα στείλει στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου τις εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους δήμους που δεν επιτρέπουν τον έλεγχο μετατροπής συμβάσεων (sic), όπως τελικά και έγινε το πρωί της Πέμπτης (25/9).

Η ΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Επικαλέσθηκε, δε, την αστική νομιμότητα για να επαναφέρει τους αιρετούς της Αριστεράς στην «αστική» τάξη (!). Αποκρύπτοντας επιμελώς, όπως ήταν αναμενόμενο, πως οι αστικοί νόμοι και ιδιαίτερα οι μνημονιακοί και καλλικρατικοί νόμοι είναι σαφώς ταξικά προσδιορισμένοι και βαθιά άδικοι και λειτουργούν κόντρα στο συμφέρον της πληττόμενης μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας της χώρας.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι δεν πρόκειται καν για κάποιον "επανέλεγχο" συμβάσεων της κυβέρνησης. Τουναντίον, πρόκειται για αλλαγή κριτηρίων της περιβόητης και ανθρωποκτόνου ψευτο-"αξιολόγησης".
Επιπλέον, καθώς πολλά ακούγονται και γράφονται, ουδέποτε κανένας ταξικός συνδικαλιστής, αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του δεν απέκλεισε την ανάγκη επανελέγχου των δικαιολογητικών πρόσληψης και ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που κατήγγειλαν ανάλογες ρουσφετολογικές προσλήψεις με πλαστά πτυχία. Άλλωστε οι πρακτικές αυτές αποτελούσαν πάγιες πρακτικές των κομμάτων του πάλαι ποτέ δικομματισμού.
ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Α.Π. ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!
Πάντως, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβιβάστηκαν το πρωί της Πέμπτης (25/9) οι εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους πέντε δήμους που αρνήθηκαν να συναινέσουν στην αποστολη στοιχείων των εργαζομένων τους, όπως είχε προαναγγείλει χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης.
Πρόκειται -σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - για πέντε δήμους, από τους δέκα συνολικά που ελέγχονται έως τώρα για τη μονιμοποίηση υπαλλήλων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, οι οποίοι αρνήθηκαν τη χορήγηση στοιχείων και δικαιολογητικών στους εντεταλμένους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.
Συγκεκριμένα, οι δήμοι για τους οποίους έχουν εκδοθεί εκθέσεις άρνησης του ελέγχου, οι οποίες διαβιβάστηκαν και στον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, είναι οι: Χαλανδρίου, Λαρίσης, Νικαίας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου.
Έμμεσα , βέβαια, υπό την δαμόκλειο σπάθη της Εισσαγγελίας βρίσκονται και οι 19 δήμαρχοι που σε κοινή τους συνέντευξη τύπου δήλωσαν ρητά ότι δεν θα αποστείλουν στοιχεία και δεν θα συναινέσουν στη δημιουργία μιας ακόμα μεγάλης  "δεξαμενής ανέργων".
«Εάν νομίζουν ότι μπορούν να διοικηθούν οι δήμοι με εισαγγελείς, ας το κάνουν» απάντησε στον Κ. Μητσοτάκη ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσος.
«Δεν θα στείλουμε ανθρώπους στην ανεργία μετά από 10 χρόνια, ούτε θα διαλύσουμε τις υπηρεσίες μας» λέει άλλος δήμαρχος, εκ των πέντε που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον 'Αρειο Πάγο.
Φυσικά , όπως παρατηρούμε η κυβέρνηση, δεν απέστειλε φάκελο που να αφορά δήμαρχο στηριζόμενο από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, διότι οι αντιδράσεις για τη διάλυση των δήμων και των περιφερειών μέσω τέτοιων προσχηματικών μεθόδων είχαν ξεκινήσει πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός έβαλε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ και την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, κάνοντας λόγο για "πολιτικό μέτωπο δημάρχων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και λένε όχι στον έλεγχο". "Η νομιμότητα δεν είναι α λα καρτ. Νομιμότητα είναι να εφαρμόζεις τους ψηφισμένους νόμους της Βουλής. Τι είδους νομιμότητα είναι αυτή όπου έρχεται μία Περιφερειάρχης και λέει ότι αρνείται να εφαρμόσει τον ψηφισμένο από τη Βουλή νόμο;" είπε, προσθέτοντας ότι "όταν εκλέγεσαι σε θέση ευθύνης πρέπει να αναλαμβάνεις και τις ευθύνες αυτού του αξιώματος".
ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Πάντως, γιγαντώνεται , παρά τους ωμούς εκβιασμούς Μητσοτάκη, το μέτωπο αιρετών – εργαζομένων στους ΟΤΑ. Πληθαίνουν τα δημοτικά συμβούλια που λένε «ΟΧΙ» στην «αξιολόγηση» - λαιμητόμο. Μεταξύ αυτών, το δημοτικό συμβούλιο Περάματος αλλά και το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων (σ.σ.: να σημειωθεί πως η δημοτική πλειοψηφία και ο δήμαρχος της αργολικής πρωτεύουσας ΔΕΝ ανήκουν στο «πολιτικό μέτωπο δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ», που ισχυρίζεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης). Το Δ.Σ. Περάματος, μάλιστα, έδωσε εντολή στο δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκη να εκδόσει «εντέλλεσθαι» περί μη αποστολής στοιχείων στις υπηρεσίες του.
Την ίδια ώρα, η ταξική συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ στους ΟΤΑ (ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ) στέκεται αλληλέγγυη στους δημάρχους που αντιστέκονται και μάχονται για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της. Χαρακτηριστικό είναι και το άρθρο του Γ. Χαρίσης, μέλους της Ε/Ε του ΜΕΤΑ (βλ. εδώ).
Σ. ΣΑΚΟΡΑΦΑ: ΟΙ  ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ 19 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
Στο θέμα αναφέρθηκε και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα σε ανάρτησή της στο Facebook. "Το είδαμε και αυτό. Oι μιζαδόροι της Siemens και όσοι έκρυψαν τη λίστα Λαγκάρντ κατηγορούν τη Ρένα Δούρου και άλλους τουλάχιστον 19 δημάρχους για συγκάλυψη παρανομιών. Μαζί τους και τα καθεστωτικά ΜΜΕ...Για να το ξεκαθαρίσουμε : Περιφέρεια και Δήμοι εγγυώνται τη διενέργεια όλων των απαραίτητων ενεργειών για την τήρηση της νομιμότητας.Είναι άλλο τα τυχόν πλαστά πιστοποιητικά, είναι άλλο η μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου που έγινε από το ΑΣΕΠ με το νόμο Παυλόπουλου, είναι άλλο η αξιολόγηση που στο τέρμα του δρόμου γράφει ότι αναγκαστικά το 15 % των υπαλλήλων θα απολυθεί. Ναι Περιφέρεια και Δήμοι αντιστέκονται στις απολύσεις! Αυτό δα έλειπε κύριε Μητσοτάκη..."
ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ: ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ
Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ στέκεται αλληλέγγυη στους δημάρχους που αντιστέκονται και μάχονται για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών, που σκοπό έχουν να εξαθλιώσουν τις δημοτικές κοινωνικοπρονοιακές δομές και μέσω της αποψίλωσης από προσωπικό, προκειμένου να «εξυπηρετηθούν» οι 6.500 απολύσεις που έχουν υποσχεθεί Σαμαράς και Βενιζέλος στους δανειστές, αλλά και προκειμένου να δοθούν ως βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Θεωρεί ότι η στάση τους είναι καθαρή τόσο απέναντι των εργαζομένων όσο και απέναντι των πολιτών που τους εξέλεξαν.
Όπως υπογραμμίζει, δε, η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ, σε ανακοίνωσή της: «Αν κάποιος χρησιμοποιεί την νομιμότητα alacart, αυτός είναι ο υπουργός των απολύσεων που αμφισβητεί τις αποφάσεις της ανεξάρτητης Αρχής που πήρε όταν έγινε η μετατροπή των συμβάσεων και την εξαναγκάζει τώρα να ακυρώσει τις αποφάσεις που έλαβε τότε».
Βλέποντας, μάλιστα, «ο κ. Μητσοτάκης ότι η βρόμικη προπαγάνδα για δήθεν παρεμπόδιση του ελέγχου των πλαστών πτυχίων από τους εργαζόμενους κατέπεσε και μάλιστα με θόρυβο, στην καθιερωμένη πλέον "γύρα" στα κανάλια, αποστασιοποιήθηκε από αυτό, εκτοξεύοντας όμως απειλές παρέμβασης του Αρείου Πάγου για όλους όσοι... "δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις"».
Το συνδικαλιστικό κίνημα, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ, «οφείλει να υπερασπιστεί τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία που μέσα από αυτούς κατάφερε την μετατροπή των συμβάσεων και να μην επιτρέψει τον προσχηματικό επανέλεγχο, που στόχο έχει επαναπροσδιορίζοντας τα κριτήρια μετατροπής, την εξεύρεση 6.500 εργαζομένων, που θα θυσιαστούν μέχρι το τέλος του χρόνου κατά παραγγελία της τρόικας».
ΠΗΓΗ:iskra.gr