Σελίδες

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ (του Σαμαρά) διάλεξε άλογο

Στα χέρια του μικρομέτοχου Δ. Μελλισανίδη και των Τσέχων συνεταίρων του κατέληξε τελικά το ιπποδρομιακό στοίχημα, με τον Σ. Κοκκάλη και την ΙΝΤΡΑΛΟΤ να μένουν τελικά εκτός νυμφώνος. Το ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε χτες τον ΟΠΑΠ ως προτιμητέο επιτυχόντα πλειοδότη στο διαγωνισμό για την ανάληψη της 20ετούς άδειας για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κατέληξε στην συγκεκριμένη απόφαση μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών που είχαν υποβάλει ΟΠΑΠ και Intralot. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ο ΟΠΑΠ «υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους 40.501.000 εκατ. ευρώ». Η προσφορά της Intralot, δεν ανακοινώθηκε επίσημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ήταν περίπου 5 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα πρόσφερε στο ΤΑΙΠΕΔ ποσοστά από τα… μελλοντικά έσοδα του ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Τις φανερές και κρυφές πτυχές των κυβερνητικών και επιχειρηματικών κινήσεων γύρω από την πώληση του Ιπποδρομιακού στοιχήματος στους ιδιώτες, παρουσιάζει το UNFOLLOW 33 (τεύχος Σεπτεμβρίου), που κυκλοφορεί στα περίπτερα σε ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου με τίτλο: «Πόλεμος Κόκκαλη-Μελισσανίδη για τον ιππόδρομο».
Σε αυτό το σημείο αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι στην Ελλάδα της κυβέρνησης Σαμαρά, αν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους, στις κατάλληλες θέσεις, μπορείς να χτίσεις εύκολα επιχειρηματικά success story… Είτε αγοράζοντας κάτι κοψοχρονιά (όπως ήθελε ο Σ. Κόκκαλης) είτε μπαίνοντας σφήνα στο βασικό σου αντίπαλο, ακόμη και σε διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη, και μετά βλέπουμε… Κι όλα αυτά εις βάρος της περιουσίας και της τσέπης του ελληνικού λαού. Όχι μόνο γιατί πωλείται ένας Οργανισμός μέχρι πρότινος κερδοφόρος, αλλά γιατί επιπλέον, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, τα χρήματα θα πάνε κατευθείαν στις τσέπες των δανειστών!
Η ιστορία, όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ καλείται να δώσει εξηγήσεις για τους χειρισμούς και τις αποφάσεις του στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. Συγκεκριμένα το ΤΑΙΠΕΔ, με αφορμή τον αρχικό διαγωνισμό, έλαβε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου επιστολή από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς της Κομισιόν, η οποία ζητεί από το ταμείο να μην προχωρήσει σε «μη αναστρέψιμα βήματα» και καλεί τη Διοίκηση να δώσει εξηγήσεις για ποιους λόγους ακύρωσε τον αρχικό διαγωνισμό, γιατί «έτρεξε» με συνοπτικές διαδικασίες το νέο, αλλά και γιατί στο νέο διαγωνισμό δεν διατήρησε την υποχρέωση οι ενδιαφερόμενοι να έχουν στο σχήμα τους και εταιρεία με εμπειρία στη διοργάνωση ιπποδρομιακών αγώνων…
Τώρα τι είδους απαντήσεις θα δώσει το ΤΑΙΠΕΔ, είναι άγνωστο. Το προφανές είναι ότι οι ανταγωνισμοί των δύο «μονομάχων» θα έχουν και συνέχεια. Εκτός κι αν προλάβει ο Σαμαράς να παρέμβει πυροσβεστικά για να δώσει άλλο αντάλλαγμα στον φίλο του από παλιά (από την εποχή της πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, λένε οι κακές γλώσσες) Σ. Κόκκαλη. Ίδωμεν…
ΠΗΓΗ:unfollow.com.gr