Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του καρδιοπαθή που κατήγγειλε για "φακελάκι" καρδιοχειρουργό

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενούς ο οποίος είχε καταγγείλει ότι καρδιοχειρουργός του νοσοκομείου Ευαγγελισμός του ζήτησε «φακελάκι» προκειμένου να τον χειρουργήσει διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας. 


Η έρευνα θα διενεργηθεί από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αυτής θα εξεταστούν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι καταγγέλλουν πώς ο θάνατος του δικού τους ανθρώπου οφείλεται σε αμέλεια είτε από πλευράς του κατηγορουμένου για χρηματισμό ιατρού είτε των ιατρών που τον χειρούργησαν.Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός που είχε καταγγείλει ο θανών είχε συλληφθεί και σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση. 
Μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με τη καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα. Ιδιαίτερη πάντως σημασία στην έρευνα που τώρα ξεκινά θα έχει η ιατροδικαστική εξέταση που θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. 
ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr