Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Διχάζει η μεταφορά νεφρολογικής κλινικής του Αρεταίειου στο "Λαϊκό"

Με ένα καταγγελτικό για το υπουργείο Υγείας μήνυμα σε πανό που έχει αναρτηθεί από τον περασμένη Παρασκευή έξω από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αρεταίειο (επί της Βασιλίσσης Σοφίας), το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου διαμαρτύρονται στο ενδεχόμενο μεταφοράς της νεφρολογικής κλινικής του νοσοκομείου στο Λαϊκό.
Το Δ.Σ. (εφορεία) του Aρεταιείου και οι εργαζόμενοι κατηγορούν με αυτήν τη δημόσια δήλωσή τους το υπ. Υγείας ότι παραγνωρίζει το έργο τους «για να κάνει εξυπηρετήσεις». Διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι, παρά το αίτημα όλων των αρμόδιων φορέων για ανάκληση της ΚΥΑ που προβλέπει τη μεταφορά της κλινικής στο Λαϊκό, το υπουργείο Υγείας καθυστερεί.

Οπως εξήγησε στην «Κ» ο πρόεδρος της εφορείας του νοσοκομείου, καθηγητής Χειρουργικής κ. Διον. Βώρος, η κοινή απόφαση των υπ. Παιδείας και Υγείας για τη μεταφορά της νεφρολογικής κλινικής στο Λαϊκό νοσοκομείο εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Αμέσως αντέδρασε το νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών –έχει προσφύγει στο ΣτΕ– με το σκεπτικό ότι δεν ελήφθη υπ’ όψιν ο νόμος για τα κληροδοτήματα (που απαιτεί έγκριση της συγκλήτου). Επίσης, η μεταφορά της κλινικής προκαλεί δυσλειτουργίες στο Αρεταίειο. Τον προηγούμενο Φεβρουάριο ο τέως υπουργός Παιδείας κ. Κων. Αρβανιτόπουλος απέστειλε επίσημη επιστολή προς τον τέως υπουργό Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη με την οποία ζητεί την ανάκληση της απόφασης, αναγνωρίζοντας ότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες. Στις 2 Μαΐου, ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδας Καλλίρης απέστειλε επείγον έγγραφο στο ΚΕΣΥ με το οποίο ζητεί την ανάκληση της απόφασης. Το ΚΕΣΥ ακόμα δεν έχει συνεδριάσει καθώς, σύμφωνα με πληροφόρηση που έλαβε το Δ.Σ. του Αρεταίειου, το προεδρείο του συναντά «αδικαιολόγητα εμπόδια».
πηγή:kathimerini.gr